IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България затвори въздушното си пространство за Сергей Лавров

Посещението на руския външен министър в Сърбия е под въпрос

18:24 | 05.06.22 г. 27
<p>
	Руският външен министър Сергей Лавров.&nbsp;<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Руският външен министър Сергей Лавров. Снимка: EPA/БГНЕС

България затвори въздушното си пространство за самолета на руския външен министър Сергей Лавров, същото сториха Северна Македония и Черна гора, съобщи сръбският вестник "Вечерне новости", позовавайки се на собствен източник.

Така, по негова информация, посещението на министъра в Сърбия, насрочено за 6-7 юни, се "оказало голям въпрос", "но официалният Белград не е виновен за това", пише БГНЕС.

От администрацията на сръбския държавен глава Александър Вучич в момента не коментират ситуацията.

Президентската пресслужба съобщи в неделя, че руският посланик в Белград Александър Боцан-Харченко ще се срещне с него преди обед в понеделник.

В петък говорителката на руското МВнР Мария Захарова информира, че ръководителят на руското външно министерство ще посети Сърбия на 6-7 юни, по време на което ще има срещи с президента на страната, преговори с външния министър и с председател на Скупщината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

19
rate up comment 4 rate down comment 1
khao
преди 1 година
тия ще го пуснат да мине по газопровода... нека и него да резнем !!! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 5 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 1 година
Точно така, малка стъпка, но право в десетката! Индиректно показване на среден пръст на злодеите от Мордор. Но да го кажа в стил увисналобузестия лавроф - "ние никога не сме отказвали коридор над България" :) нали така беше? То е специален оперативен отказ :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 5 rate down comment 2
юрист
преди 1 година
https://***.bg/***/bylgariia/vynshno-ministerstvo-s-poziciia-za-zabranata-na-poleta-na-lavrov-2312842 Външно министерство с позиция за забраната на полета на Лавров 6 юни 2022 12:11 дарикнюз Министерството на външните работи на Република България (МВнР), с нота от 1 юни 2022 г., не предостави дипломатическо разрешение за изпълнение на руски полети над българска територия с министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров. Това съобщиха от пресцентъра на външното ни министерство. Решението е в съответствие със санкционните режими на Европейския съюз срещу Русия и по-конкретно член 4д, параграф 1 от Решение 2014/512/ОВППС на Съвета от 31 юли 2014 г.В допълнение, считано от 25 февруари 2022г., под номер 670 Сергей Викторович Лавров е включен в списъка с физически и юридически лица, обект на ограничителни мерки на ЕС, съгласно Регламент 269/2014 г., се посочва в съобщението на МВнР....Не давали резултат санкциите на ЕС в русия, а.... А сега си яжте см0таните руснаци и сарматите, с които заплашвате България, и ядрените ракети, които те носели, и дипломатическите ви срещи... Който българите мрази, под нас лази....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 11 rate down comment 1
Dio
преди 1 година
А не бе. Ще му четем на Лавров вестник комсомольская правда ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 9 rate down comment 0
GiRo
преди 1 година
Тролейбус, "Посещението на Сергей Лавров в Сърбия бе отменено". Какво се случи? Нали Гърция го пусна? Тя знае ли, че го е пуснала? А той знае ли? Ако не знае, кажи му, нали сте от един отбор... Коментар?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 10 rate down comment 0
GiRo
преди 1 година
Ти българин ли си изобщо? България не иска да прави нищо на "Мечката". България си гледа интереса. Ти кой интерес гледаш? Този на "Мечката"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 0 rate down comment 9
Petar2015
преди 1 година
България е направила дребна пакост, без особен смисъл. А ако иска да се разходи Лавров (вместо да говори по Скайп) просто няма да си обяви визитата предварително. Или ще се срещнат в някой турски курорт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 2 rate down comment 13
Alex Silver
преди 1 година
Голям праз. България не е в състояние да направи нищо, абсолютно нищо съществено на Мечката. Да лае или грухти, според ролята, може до припадък. И да лиже, лиже, лиже, знае се къде и Кого.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 13 rate down comment 2
юрист
преди 1 година
Естествено, че България ще затвори пространството си за руски самолети. Колко пъти русия ни поставя ултиматум да напуснем НАТО, защо русия ни заплаши с ядрен холокост, защо русия ПЪРВА ни обяви за неприятелска държава...Руснаците защо си въобразяват, че България ще играе според техните желания, а...Време е всеки с руско самосъзнание да знае- руската поговорка '' Курица не птица, Болгария не за граница'' съществува само в болното онкологично въображение на руския нацист в кремъл. България е суверенна държава със своя отделна държавна територия, тя не е руски федерален субект в състава на федеративната държава русия, има свой държавен и народен суверенитет, които не са част от руския държавен и народен суверенитет. Казано накратко- ''никогда мъй не будем братями- ни по Родину, ни по матери....''-както казва една украинска поетеса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 12 rate down comment 2
bertram
преди 1 година
В случаят правим услуга на Сърбите. Там започнаха да се усещат, че заиграването с русите ще им излезе през носа предвид, че икномиката им е доста по-зависима от ЕС отколкото от Русия. Просто не им се иска да го кажат явно, а така ние, макета, черногорци им вършим услуга.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още