Р. Миков: Фотоволтаиците и водородът са бъдещето на енергетиката

Икономията на енергия е най-бързият и най-лесен начин за справяне с текущата енергийна криза, смята адв. Радослав Миков от Wolf Theiss

   1| 2    
2
 
4
 
12
doba до: zelka007
преди 1 месец
Зелков, може би е пропуск, но да уточним. Батериите се мерят мощност за време. Т.е. да уточним от поста ти 'напълно приличен капацитет 4-6ГВт' за колко часа се отнасят. Или дни, месеци, години?
1
 
1
 
11
vodoley до: doba
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Доба, и аз ги чета.
2
 
3
 
10
zelka007 до: doba
преди 1 месец
Ако гледаме планът за възстановяване на БГ в часта му за енергетиката, който е трябвало да ги прочете линковете за да си оформи мисълта го е направил, който не е ... ами си е за негова сметка... :)))... Ще инсталираме батериини системи за интегриране на по-голям % ВЕИ-та, и то напълно приличен капацитет 4-6ГВт. Ще са разхвърляни из различните подстанции и под управлението на ЕСО. С голяма доза вероятност ще се произвеждат у нас и то по доста свежарска технология. Това е стандарт по света! Развитите арабски държави го правят дори. Ще отпушим най-сетне фотосоларите по покривите, малко но от сърце. И най-важното, ще започнем геотермалното отопление, най-големата мъка... Водородни влакове, електрически камиони за смет, зарядна мрежа - също са загатнати... Има какво да се желае още, но сме на прав път вече. Така, че аз съм доволен, който е трябвало да ги чете линковете ги е прочел...!!
2
 
2
 
9
khao до: doba
преди 1 месец
аз ги чета... доста интересни неща поства
3
 
4
 
8
doba до: zelka007
преди 1 месец
Зелков, прави ми впечатление, че след завръщането вече не постваш безкрай линкове, които никой не чете :) Само за протокола: водородът се съхранява изключително скъпо. Нямам против ВЕИ-тата, коментирали сме го многократно. НО - на пазарна основа.
1
 
3
 
7
doba до: evlogi
преди 1 месец
Евлоги, в поста си цитирам Р.Миков(партньор в Wolf Theiss) от статията.
2
 
2
 
6
zelka007 до: doba
преди 1 месец
Чайниците даже ограничават покупките на ток от ВЕИ, щото не могат да го интегрират пълноценно в мрежата... Хамериканците за първи път, миналата година мисля беше, съвкупното производство на ток от ВЕИ надмина въглищата. Evlogi ти го е написал, с изключение на *** и за съжаление и ние, другите инвестират огромни суми постоянно. Даже северомакедонците имат по-амбициозни планове от нас... https://balkangreenenergynews.com/north-macedonia-completes-first-solar-park-on-abandoned-coal-pit/
2
 
2
 
5
zelka007 до: Императорът
преди 1 месец
Импе, стига си се превъзбуждал, водородът няма да се гори в масовият случай на електропроизводство. Горивни клетки! Не е препоръка за инвестиционно решение... :)))
2
 
3
 
4
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ребята, усещате ли жегата ... https://offnews.bg/ikonomika/rusia-veche-e-chak-na-treto-miasto-po-dostavki-na-gaz-za-evropa-777562.html
2
 
3
 
3
evlogi до: doba
преди 1 месец
Това е АБСОЛЮТНО невярно.Всички от изброените , с изключение на Русия , разбира се, инвестират огромни суми в новите енергийни технологии.Например в някои щати на САЩ , делът на ВЕИ в производството на електроенергия надхвърля европейските нива.И един от тях е Тексас, сърцето на американската петролна индустрия.
   1| 2