Стиглиц: Увеличаването на лихвите убива икономиката

Вдигането на лихвените проценти няма да се справи с инфлацията в каквато и да е било времева рамка, смята Нобеловият лауреат

7
 
1
 
5
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Лихвите ще доведат до фалити на кампании които са изградени във времената на нулевите лихви. Много по добре е въобще да не ги пипат, лихвите няма да спрат инфлацията. Също тази инфлация е нездрава, създадена е изключително от форсмажорни събития, ако в един момент спрат да се случват инфлацията, ще премине в дефлация. Дано банкерите се замислят преди да пипат лихви и да правят каквото и да било. Има нужда от инвестиции за възтановяване на икономиката, няма нужда от лихви.
1
 
5
 
4
преди 1 месец
Така е, или инфлация или високи лихви и охлаждане на икономиката с една обикновена икономическа криза. Няма положение и в рая и докрая. С печат на пари кризата може само да се отложи, но не и да се избегне, като междувременно инфлацията хвърчи. А иначе е прав Стиглиц, че инфлацията в момента се надува допълнително и от разтроените вериги на снабдяване и скъпа логистика. Нещо като Би-турбо на инфлацията :)))
5
 
2
 
3
data до: Боян
преди 1 месец
Който има спестявания да му мисли :) аз съм се подготвил с кредитите
1
 
6
 
2
Боян до: corner
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Истината е че положението е безнадеждно и целта на централните банки е на намалят болката колкото могат и да отчетат дейност видиш ли действаме. Проблемите са от много години натрупвани натрупвани и сега вече няма как да ги сметат под килима, както се видя от всички ФЕД е безсилен което е трагедията.
0
 
9
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Филмът свърши , ако некой не направи опит да се справи с инфлацията , дори лихвете да станат 15% , инфлацията ще се справи с икономиката .