Зеленски: Замразените руски активи могат да бъдат използвани за възстановяването ни

Украйна ще бъде модерна и сигурна държава, коментира украинският президент пред Световния икономически форум в Давос

0
 
1
 
7
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ние няма ли да щипнем от тези "конфискувани" пари? Страдаме и подкрепяме през цялото време. Не е честно да ги обере само един. А какво й пречеше да Украйна толкова години да стане "модерна и сигурна" държава? Да не би да е корупцията и комунистическия манталитет? Или може би уважаемите им съграждани, дето им е писнало и искат да си правят отделни държави? Войната ще реши проблема с тях, но другите ще останат.
1
 
4
 
6
преди 1 месец
Спокойно, таварищи, парите ще бъдат използвани точно затова, НО и за обезщетяеане на компании, чиито активи бяха национализирани от кремъл. Заводи, стотици самолети за гражданска авиация и тн. Скажите досвидания на тия деньги, които са запорирани, няма Запада да плаща разрушенията на алкохолизираните opки!
2
 
3
 
5
преди 1 месец
Американците казаха - не може. Няма никаква юредическа вратичка.
3
 
3
 
4
0pk до: юрист
преди 1 месец
Ама и от юридическа гледна точка ли е правилно? :]
6
 
5
 
3
Repoman до: юрист
преди 1 месец
Сериозно? Това да не ти е Афганистан? Никой няма да посмее да конфискува поробни суми и да рискува ядрен конфликт, защото на 90% това ще е отговора или по-скоро ултиматума от страна на Русия с цел защита на интересите на народа при подобни искания.
7
 
5
 
2
преди 1 месец
Много правилно- точно това трябва да се случи- замразените руски активи да послужат за следвоенното възстановяване на украинската икономика.
5
 
4
 
1
0pk
преди 1 месец
Не могат, Zeльо. Вече за изхарчени :]