IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До Куон иска да създаде нов блокчейн от пепелта на тера

Коун иска да копира кода на блокчейна, за да създаде нова мрежа, заяви самият той в публикация във форум

14:11 | 17.05.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	До Куон<em>. Снимка: Bloomberg LP</em></p>

До Куон. Снимка: Bloomberg LP

Съоснователят на Terraform Labs До Куон е направил ново предложение за възстановяване на блокчейна на тера – като се отърве от стейбълкойна TerraUSD (UST) и създаде нова мрежа.

Коун иска да копира кода на блокчейна, за да създаде нова мрежа, наречена отново тера, и да изпрати новите токени на предишни свои поддръжници като основни разработчици, хора, които нареждат трансакции в мрежата, както и такива, които все още притежават TerraUSD. Това заяви самият той в публикация във форум, цитиран от Bloomberg.

Това е второто предложение на Куон за възстановяване на мрежата. Мнозина инвеститори, загубили пари със срива на TerraUSD, се надяват на изход от кризата. Но мнозина дългогодишни експерти не са така убедени. Жао Чънпън, главен изпълнителен директор на най-голямата криптоборса в света Binance и ранен инвеститор в тера, заяви в туит, че т. нар. разклонения (от англ. forks – бел. ред.) – копирането на блокчейна, което Куон предлага – по същество „не създават стойност“.

Организацията Luna Foundation Guard (LFG), основана от Terraform Labs за поддържането на доларовия паритет на TerraUSD, е използвала приблизително 2,9 млрд. долара в крипторезерви от 7 май насам, за да стабилизира токена, показват данни, събрани от Bloomberg на база неверифициран профил на LFG в Twitter. Преди това резервите са били 3,2 млрд. долара.

„Екосистемата на тера беше страхотна, що се отнася до изпълнение на трансакции, поддържане на ниски разходи за трансакция и екипите, надграждащи върху нея“, коментира Мин Парк, главен партньор в Lunatic Capital, която инвестира в проекти, изградени върху тера. „Това (предложение) гарантира продължаването на работата и напредъка за настоящи и бъдещи проекти. Въпреки това бихме посъветвали на нашите екипи, че това да не разчитат на една екосистема е страхотен начин за намаляване на риска от концентрация“, посочва той.

За разлика от обезпечени стейбълкойни като тетера, UST основно разчита на алгоритми и търговия, свързана с друга криптовалута на тера – луна, за поддържането на паритета с долара. С разрастването на токена неговите поддръжници започнаха да трупат големи резерви от биткойн и други криптовалути като допълнителна гаранция за UST.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
nikiangel
преди 1 година
Може да го клонира и фалира още 100 пъти, и балъци да наливат пари все ще има.Стръвта на кукичката (ставаш милионер без да правиш нищо) е толкова примамлива, че шараните винаги ще я налапват...и ще се осъзнават едва след като се пържат на собствен сос в тигана.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още