Зарядната инфраструктура – основен елемент от декарбонизацията на САЩ

Щатите трябва да се фокусират върху географската и социална достъпност на зарядните станции, докато вървят към въглероден неутралитет

0
 
1
 
9
julian12 до: Solar Power
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Това с училището за теб се отнася. Електричките най-много да послужат да отидеш до магазина да си напазариш.
0
 
0
 
8
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ще има да почакаме с това безумие.
0
 
0
 
7
DDM до: DDM
преди 1 месец
Няма профилна снимка
DDM корекция. Горните цифри са за консумацията на енергия по видове източници. Когато става дума за източници за производство на ел.енергия 20% ядрена, 1 % петролни продукти, 30 въглища, 34 газ, 20% ядрена (2017 г)
0
 
0
 
6
DDM
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Декарбонизация ?? US Energy mix - 37 % petroleum, 32% natural gas, 11% coalВажното е под строй да си купим и електрички. Нещо като въглероден отпечатък на колата, на батерията, на самото гориво ще ни изкара ли 15 г една кола минимум, като класическите, иначе сме много модерни и красиви :)
1
 
0
 
5
cyclop до: Solar Power
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Още след 10 години повечето ще е на ток. Ама не щото е по-добре, по-удобно или каквото и да е "по-", а щото ще е НАСИЛА.
1
 
1
 
4
Solar Power до: Alex Silver
преди 1 месец
Няма профилна снимка
И ако си мислиш,че самолетите те пръскат от 10километра си се объркал :) Това е *** физичен закон и се нарича конденз :) Ама трябва да се ходи на училище все пак. Когато само четеш темите на гъзграждане освен да забъркат каша в главата ти друго няма какво да се случи :)
0
 
1
 
3
Solar Power до: Alex Silver
преди 1 месец
Няма профилна снимка
А грешиш отново приятел :) Както написах ти не даваш решения на проблемите единствено качваш колко е черно нещо ... това е типично за треолейките. Относно темата: бъдещето е в ЕЛЕКТРИФИКАЦИЯТА , а не в газофикацията или петролофикацията. Само *** не го разбраха :) Всичко след 20-30 години ще се движи на ток :)
2
 
1
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Целите на "декарбонизацията" май обхващат и декарбонизирането на човечеството. Човекът така или иначе е изграден от белтъци, които са на въглеродна основа. По-нататък е ясно - ЛИКВИДАЦИЯ. А зад какви лицемерни приказки ще се прикрива това, не е важно. Същото както ни работеха и пак ще ни работят с "Ковид-19". Поп Малтус е по-жив от всякога. Декарбонизацията е едно от средствата за редуциране на "безполезните" нации.
2
 
0
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Единственият шанс за електромобилите да станат смислена и използваема алтернатива на истинските автомобили - при настоящите технологии - е да се въведе пълно стандартизиране при батериите, което да даде възможност да се произвеждат универсални модули, напълно заменяеми при различните превозни средства. Отиваш на "бензиностанция", иначе казано, станция за обслужване на електромобили, вади се изтощената батерия и се поставя друга, заредена. И си продължаваш по пътя. А всичките изтощени клетки се обслужват от персонал на станцията и се зареждат. Естествено, това е пълна фантазия, но е друг вариант не мога да измисля за някаква реална използваемост и практичност на електроиграчките, заблуждаващо наричани "автомобили".