Германия се противопоставя на решението на ЕК за газа и ядрената енергия

Берлин призова Брюксел да промени процедурата за одобрение на правилника на блока за устойчиви инвестиции

   1| 2    
1
 
2
 
12
ing5rov до: fon
преди 5 месеца
мхм , затуй сега далаверата е в износа на ядрения ток ... ти май не си по-умен от аватара си ... : )))
0
 
6
 
11
aldy до: Shadow1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Соларните панели имат много проблеми, за които "зеленикаквите" мълчат като пукали. Без литиеви акумулатори те не стават за много работа. А 1 тон литий се произвежда с изразходването на около 2000 тона питейна вода, едно от най-ценните и дефицитни неща на планетата. Големите тъмни площи се нагряват прекомерно от слънчевите лъчи и променят местния климат, довеждайки до по-високи местни температури и по-чести поройни валежи и градушки. Преработката на панелите също е порядъчно мръсен и енергоемък проблем. Но за това се мълчи, както се замълча за озоновата дупка, която натъпка с пари дюпоновците. Та "високите" технологии в ръцете на нискоинтелигентни и алчи, лакоми за печалби хора, нови Остапбендеровци, са опасно нещо.
2
 
4
 
10
aldy до: fon
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Като гледам колко е скъп токът от АЕЦ "Козлодуй", та ти вЕрвам до скъсване. Оти не се занимаваш с нещо общественополезно? Какво били казали Р.Овч. и БСП, та затова токът от АЕЦ скъп? Това ли ти са познавателните източници?
4
 
2
 
9
fon до: ПИЧ
преди 5 месеца
А ти разбираш ли, че в статията се иска АЕЦ да живеят на дотации защото токът им е много скъп? Или слушаш още Р.Овч. и БСП-то какво са ти казали за "евтиния ядрен ток"?
3
 
6
 
8
преди 5 месеца
Крайно време е да се спре с това някой да казва , кой каква енергия ще произвежда , на каква цена. Кой каквоито иска мощности ще си инсталира, според нуждите. Кое било замърсяващо, устойчиво и бабинта ви трънкина. С какво по-бедните народи ще плащат сметките. Всеки трябва да си води собствена енергийна политика и да се снабдява, както намери за добре.
0
 
5
 
7
abdul до: Shadow1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Да ама тва ше е след 8-10г а дотогава ще сме си спряли аеци и тецове и няма да имаме избор така, че са ок.
8
 
2
 
6
alex8712 до: Императорът
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Точно така импе, това е и смисълът на коментара - никой не е обвързан да инвестира в каквото си иска, само че няма да разчита на изгодни условия от институциите с парите :) А по отношение на каменната ера - знаеш какво казват, тя не е приключила заради липсата на камъни :D Така ще стане и с ерата на петрола, въглищата и т.н. допотопни технологии...
4
 
7
 
5
Императорът до: alex8712
преди 5 месеца
Ти също си свободен да се върнеш в каменната ера, за да направиш мpъсно на "Рашка", но това не ни обвързва нас.
10
 
1
 
4
alex8712 до: Momchil_Matev
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Всеки е свободен да инвестира както иска - щом Momchil от БГ иска да си харчи стотинките в доказано замърсяващи и вредни технологии като въглища, газ, ядрени отпадъци и т.н. здраве да е, все някой трябва да пълни бюджета на Рашка...
1
 
8
 
3
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Да, атомните енергия има проблем с отпадъците но и соларните панели имат проблем когато станат на отпадъци, те също имат токсични вещества, а едва ли се преработват на много места, по-скоро се хвърлят на сметището.
   1| 2