Цената на биткойна се срина под 40 хил. долара до най-ниското ниво от пет месеца

Криптовалутите са загубили стойност от около 1 трлн. долара от своя пик през ноември

   1| 2| 3| 4    
2
 
4
 
16
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Я, пак "германския" Myнчo се обяснявал. Горкия, няма понятие как работи финансовата система, как държавите провеждат политики и събират данъци, но скимти тук глупостите, дето си дрънкат по криптосрктантските групи.
5
 
3
 
15
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
За да си успешен трейдър трябва задължително да свалиш розовите очила. Емоциите и чувствата са много лош съветник. Аз лично мога да потвърдя, че направих много кинти от 2017 насам без да притежавам 20-30к BTC. Всичко се свежда до познаване на пазара и човешката психика. И не го казвам все едно не съм губил пари, напратив - в началото се увътрих много сериозно докато се науча как се играе играта. Също така - на никой нищо не пробутвам. Искам хората сами да се информират! Обаче, ти и още неколко други потребители все сте на нож. Свободен свят - който иска да играе - играе, който не иска не го прави. Дали се изкарват кинти от крипто? О, да!!!! И то много! Айде със здраве!
3
 
4
 
14
nikiangel до: Геро от Германия
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
BTC е най светлия пример за premined. 90% е изкопан, а 90% от изкопаното се държи от 5% от играчите. Как е изкопан няма никакво значение, важни са числата. Освен ако не държиш 20-30000 биткойна си изпуснал влака ОТДАВНА, и си напълнил гушата на тези 5%. Свалете розовите очила, няма как да станат всички милионери, в момента просто плащате яхтите на първите играчи и разработчиците.
3
 
4
 
13
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Добре, хайде кажи ми кой седи на върха на Биткойн?? Много от шиткойните са наистина пирамиди и са premined, НИКОГА не съм го отричал. Примерно XRP. Аз за разлика от други капацитети мога да си контролирам егото. Говоря за истински децентрализараните проекти. А, тези които са premined не консумират много електроенергия понеже са PoS, както други,, разбирачи" тука разправят.Колкото и да обиждаш другите потребители колко разбират или не простата истина е, че грешите! Индустрията ви го показва всеки божи ден, ама вие си лайте с пяна на устата.
2
 
5
 
12
nikiangel до: Геро от Германия
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Това че повтаряш като папагал високо технологични термини от които си нямаш представа, няма да направи пирамидата по стабилна.На въпроса ти кой седи на върха :) ЕЛЕМЕНТАРНОНА ВЪРХА СЕДЯТ ТЕЗИ КОИТО ПУСКАТ СЪОТВЕТНИЯ ШИТКОЙН. ВСИЧКИ ШИТКОЙНИ ОФИЦИАЛНО ИЛИ НЕ, ИДВАТ PREMINED ОТ 10 ДО 50% Колкото и да изкопаеш, колкото и да купиш, играеш в нагласена игра. Основателите държат всички карти.
1
 
6
 
11
nikiangel до: evlogi
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Ама имаш 300 000$ в банката, или имаш шиткойни дето уж според интернет облъчвателите струват 300к. Защото двете неща са различни като земята и небето :)Пазара е толкова чувствителен, особено пък при по неизвестните койни, че ако решиш да ги развързваш, докато успееш да ги продадеш, нищо чудно да се озовеш с 3к накрая :) от които като приспаднем такси макси...
5
 
3
 
10
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Не мога да разбера кой от двамата е по-т.ъ.п Ватника или тоя индивид. Работел го бил! И като го бил работел, може ли да обясни кой седи на върха на тая пирамида? ДЕЦЕНТРАЛИЗИРАНА система е точно обратното на пирамида или обърната пирамида, която се разширява във времето. Ама теле.тата едно и също си повтарят и са с карани с логиката и математиката. А, аргументът с консумацията на ток е НАЙ-СМЕШНИЯТ обаче като нямат други доводи все за нещо трябва да се хванат!
3
 
4
 
9
khao до: evlogi
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
много добре знам как работи, все пка това ми е работата ... за това твърдя че е пирамида! Не се опитвай с алабализми, отдавна оборени да ми плакнеш очите!... я като си почнал със сметките, ми кажи и колко ще се увеличи консумацията на ток за подръжка на Пирамидата ? ... че удобно го изпускаш всеки път, все едно нулите се въртят безплатно!
4
 
4
 
8
evlogi до: nikiangel
преди 5 месеца
Не е някаква внушителна сума, но на ниво 40к съм малко над 300 хиляди долара напред, не е лошо.
5
 
3
 
7
evlogi до: khao
преди 5 месеца
Не е точно така.Предлагането на нови биткойн вече е много оскъдно.В началото , през 2008 година, миньорите получаваха 50 бтк за изкопан блок.На всеки 210 хиляди изкопани блока алгоритъмът извършва така нареченият халвинг, с което намалява наполовина тази цифра.Първият халвинг беше през 2012, тогава падна на 25, вторият беше през 2016,слезе на 12.5, третия беше през май 2020 год, и сега сме на 6.25, което прави около 310 хиляди нови бтк за година.При сега налични 18.9 млн, това е ръст от под2% годишно, което е много по-малко от средногодишният ръст на паричното предлагане в годините преди сегашното надуване.И това не е всичко-някъде през март 2024 ще се състои следващият халвинг и възнаграждението за изкопан блок ще падне на 3.125 бтк, или около 155к годишно.т.е под 0.8% ръст годишно, а през януари 2028 ще слезе на 1.5625, като тогава на практика увеличението на бтк в обръщение ще спре.Което обаче ни най-малко няма да е така с паричното обръщение, то ще намалее от главоломните темпове от последните две години, но едва ли ще слезе на под 8-10% годишно.
   1| 2| 3| 4