Германия иска да привлича 400 хил. квалифицирани работници от чужбина ежегодно

Така правителството планира да се справи с демографския дисбаланс и недостига на работна ръка

0
 
0
 
9
kmilchev до: kmilchev
преди 5 месеца
Но фактът, че думата Auslaender (чужденец) се изпозва като обида, говори колко "добре" биха се чувствали висококвалифицираните специалисти, които правителството търси.
0
 
0
 
8
kmilchev до: kmilchev
преди 5 месеца
но фактът, че думата Ausl
0
 
0
 
7
преди 5 месеца
Като цяло в Германия не е много оферта особено за самоуважаващ се себе специалист. Йерархията там е брутална - немецът винаги е отгоре и винаги всичко разбира и всичко може. Това доста смазва самочувствието на повечето чужденци, които отиват в Германия с идея да си изпълнят американската мечта. А и парите след данъците са доста ниски за стандартите. Разбира се, Германия си е Германия и е прекрасна като страна, но фактът, че думата Ausl
1
 
1
 
6
преди 5 месеца
Демографският проблем не е от вчера. Ако тия *** плащаха на германките да раждат деца, вместо да хранят мигри, това нямаше да се случи или поне не толкова драстично. Откъде ще ги вземете тия 400 000 квалифицирани? Източно европейците се изчерпаха, желаещите намаляват, в немалка степен, защото пак вие превърнахте Германия в Германистан !!! И най-важното - дори да привличате хора сега, как ще се отрази демографски това след години? Просто Германия вече няма да е Германия !!!
1
 
2
 
5
khao до: melon
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
явно има няква магия... и се появяват от нищото.
2
 
4
 
4
melon до: khao
преди 5 месеца
Тези германци са големи муфти. Някой да им ги квалифицира и те да ги засмучат...
2
 
5
 
3
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
хахаха, щото тия работници растат по дърветата в чужбина и можеш да си набереш колкото искаш...
2
 
4
 
2
преди 5 месеца
ше привлече ама йок, щот с ваксите нема как да стане ....
2
 
6
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Ако това и е стремежа, нека да преосмисли политиката си на ограничения заради грип. Безумно е да мислиш, че високотехнологични специалисти ще дойдат в друга държава за да им слагат маски и да ги бодат през 3 месеца.