IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

План Б на Новак Джокович - лечение на коронавируса, не ваксина?

Сърбинът се оказа собственик на биотехнологична компания, която разработва лекарство срещу коронавируса

19:20 | 20.01.22 г. 2
<p>
	<em>Новак Джокович. Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Новак Джокович. Снимка: Bloomberg LP

Сръбският тенисист Новак Джокович отказва да се ваксинира срещу коронавируса и това му коства участие в Откритото първенство на Австралия. Но дали той няма план Б, се пита европейското издание Politico.

Дни след като сърбинът беше депортиран от Австралия заради проблемите с визата му стана ясно, че той заедно със съпругата си Хелена притежават общо 80% дял в датската биотехнологична компания QuantBioRes, която разработва лекарство срещу коронавируса.

Компанията е създадена през юни 2020 г., коментира един от партньорите на Джокович в този проект - Иван Лонкаревич, пред Ройтерс.

През юли 2020 г. от компанията обявиха, че работят по създаване на препарат, който да "дезактивира" вируса, попаднал в човешкия организъм. Става въпрос за лекарство, не за ваксина, категоричен е Лонкаревич. Работи се върху създаването на пептид, който изтегля коронавируса от човешките клетки и вероятно първите изпитания на продукта ще започнат това лято във Великобритания.

Но засега QuantBioRes все още няма разрешително за изпитания, посочва още Politico.

Заради липсата на ваксина Джокович вероятно няма да играе и на Откритото първенство на Франция. По този начин сърбинът ще пропусне поне два от четирите турнира от Големия шлем през тази година.

На този етап Джокович не е коментирал новината за собствеността си върху датската компания. Според сп. Forbes той е един от 50-те най-добре платени спортисти през 2021 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
LaCosta
преди 2 години
Ивермектин съществува от десетилетия. Просто трябва да спре медийната дезинформация и манипулирането на лекарите да не го предписват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
Един Българин
преди 2 години
Ами то лекарството е правилният подход, а не бодене на кило и после олеле умрях от страничен ефект ама нищо. От лекарствата също може да има странични ефекти, но поне се прилагат на малко хора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още