Инфлацията в България достигна 13-годишен връх през декември

За година цените на горивата и смазочните материали за лични транспортни средства са се увеличили с 38,2%

0
 
2
 
10
преди 5 месеца
Съответните органи на държавната власт ползват неправилна основна същност на инфлацията. Лошото емитиране на пари е водещата причина за инфлацията в съответната държава. Централната банка няма капацитет за устойчиво противодействие срещу инфлация. Държавата е поразена от паричната грешка. Запазването на злокобната парична политика завишава щетите. Защо се запазва водещата причина за инфлацията? Постижимо е устойчиво развитие. Прекратяването на съдбовната парична грешка зависи от волята на държавната власт.
0
 
5
 
9
redcretin до: Веск
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Ами хайде, произвеждай - какво дращиш тука? :)
4
 
8
 
8
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Кръгова икономика. ТАм е изтината. Всичко да си произвеждаме сами. Макар да сме малки. Зърно - фураж - животни - месо - консерви. Цимент, желязо, тухли, гипс, керемиди, бои и т.н. за строителството. Ами платове, ами стругове и машини, камиони, автомобили. Нищо. Само внос. Да ама не. 1600 тухларници е имало у нас по соца. Преди години бяха останали само 6 май. Извинявайте - глина под път и над-път, а ние тухлите си внасяме от чужбина. Инфлациата яко ще ни бие. Кунева и сие демократически *** затвориха 4 блока по 440 мегавата. Сега тока бил скъп. Даже валутата си посрамихме 1997ма и реално я загубихме. Лева е чиста формалност днес. Ние нямаме никакви сили да се противопоставим на това, което светът ни поднесе. То мебелите си внасяме почти изцяло, доматите, абълките. Каквото ни се поднесе това ще папаме - инфлация - инфлация, рошкови - рошкови.
1
 
5
 
7
Веск до: khao
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Тези дето се гЪзифицирНаха последните месеци сега си сипят главите с пепел. У нас сигурна е само смъртта. Тези с котли на пелети и те греизкат дръвцето. Ужас.
4
 
5
 
6
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Кога ръкопляскахте на лудата Грета не ви беше скъпо. Е, залените уйдурми се оказаха скъпа работа. Цените на суровините , в т.ч. енергоносителите явно си тръгнаха нагоре и така може да иде 10 години. Инфлацията трябва да се овладее. Чрез лихви и отказ от изкупуване на активи от страна на центр. банки. Спокоооо. Поне 26-27 трилиона долара са напечатаните пари от разните там независими центр. банки. Отделно само за ковида що пара хвърлиха. Естествено инфлацията трябва да изяде огромните дългове на маса държави. Бедните обедняват. Най-богатите двойно забогатяват. Следа няма от средна класа. 1 процент супербогати могат и на Марс да се изнесат, а ние тук у *** на мръсно и скъпо. Вече ни предлагат да се заселим и под земята - Илон Мъск. Не сме достойни за отгоре. Те робите и под земята могат да бачкат. Образованието също се дели вече - елитарно и за ***. У нас естествено ще има само от второто. Ставаме роби. Томас Ман го е показал. Роби бачкат. Едно време му викаха, че било утопия за социализъм. Не, за робство е. Нямаш право да се движиш. Спиш по часове. Работиш в комуна. Никакви свободи. А бе не е на добре. Въртим, сучем и пак на комунизъм се обръщаме. Всички еднакво бедни и зависими. Частен бизнес - дааааа, ама само ако държавата благоволои да ти помогне. Баш като на Ленин НЕПа май.
1
 
5
 
5
khao до: ПИЧ
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
газта... как какво! само дето в България има преко сили 5 панелки дето са газифицирани!
2
 
2
 
4
khao до: Kolio7
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
малиии газ, газ ... порточанов..! щото всеки у нас ползва газ ежедневно! ... да ви еааа в промитите петолъчки!
1
 
6
 
3
преди 5 месеца
Kolio, ами представи си за хора с 400-500 лв, в някоя панелка - те какво ще заплатят по-напред ?
5
 
5
 
2
преди 5 месеца
Продължаваме промяната.другари !
3
 
7
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Абе следващата зима ще я караме с режим на тока, тройна цена на газта и по якета вкъщи, поне за мен е очевидно. Хора със заплата 2000лв ще трябва да решават дали да си платят газта/тока или да си купят ядене с тия пари. Ама сега е модерно да не мислим за бъдещето, така че просто затваряме очи и разтваряме бузките.