Русия: Нямаме нищо общо с енергийната криза в Европа

Думите на вицепремиера са в отговор на обвинения от МАЕ, че страната носи отговорност за случващото се на енергийния пазар на Стария континент

   1| 2    
0
 
0
 
15
преди 3 месеца
Да напомним: Имаш договори - получаваш газ. Нямаш договори - имаш ядове. Простичко и ясно.
3
 
4
 
14
преди 4 месеца
А на тоя глyповат (или лъжлив) талибан от МАЕ ще му дам *** съвет: да погледне отчетът на Газпром - там пише дали компанията е изнесла по-малко газ на годишна база. Руснаците са прави - не са длъжни да строят инфраструктура само защото на ЕС било ВЪЗМОЖНО да им потрябва повече газ някой път. Да подпишат дългосрочни договори и ще получават газ, при това на 300-400 кинта за метър. Ако искат - да не подписват - и ще купуват втечнен по 1500-2000 кинта на метър. Споко, газ ще има - и Новатэк и самият Газпром строят ебасиогромните заводи за втечняване. Американците ще осигурят танкерчета - Европа ще плаща, нали е богата !!!
3
 
3
 
13
преди 4 месеца
Много се забавлявам с шизофреническите бълнувания на слабoyмните тролове - ватенката, Царевичното дете и Червеният кpeтeн (той поне е честен в избора си на ник). Явно си мислят, че природния газ блика по цял свят и всеки може да си гребе с кофата колкото иска и откъдето иска - а това, че ЕС пазарува от Русия най-много е просто някакъв техен каприз или милост към клетите руснаци. НЕ, драги ми смехурковци !!! Природният газ е дори недостатъчен още от сега, а търсенето му расте и ще расте - както с увеличеното търсене на енергия, така и с отказът от въглища. Норвежките находища са вече пред изчерпване, алжирските не на особено големи, а за азерското - Шах Дениз - съм говорил, доказаните му резерви са колкото е добива на Газпром за седем месеца !!! САЩ - още преди 3 години като им гледах ТОГАВАШНИЯ добив и ТОГАВАШНОТО потребление, имаха газ за около 12 години. Часовникът тиктака и за тях... неслучайно индустриалците в САЩ искат силно намаляване на износа !!! Царевичак, украйна не е на Русия, че да я предлага. Пари има, само дето азиатците винаги дават повече. Колко ще струва на европейската икономика да ги надцака? Ватенка, пак си се объркАл нещо, дpипльо. Също и кpeтeнчeто. Русия храни ЕС, а не обратното !!! Русия вече има силно положителен търговски баланс с ЕС дори в сферата на храните. И друго - и преди съм ви казвал, че ако Газпром ТОТАЛНО спре износа на газ към ЕС, руският бюджет ще загуби 3-4 милиарда на година максимум... при над 800 милиарда валутни и златни резерви на Русия !!! А за ЕС да казвам ли какви ще са последиците?
2
 
5
 
12
Pyramid до: korn
преди 4 месеца
Кочански, какво са и какво не са разбрали рашките, зАрежи. ТИ газ не продаваш и техните грижи, не са твоя грижа. За парите - съгласен съм, има. И сега, борбата е, при кого, да идат те. Руснаците Е възможно да бъдат временно избутани от дадения пазар. Наистина. Обаче.ОБАЧЕ, не завинаги. И се очертава че, когато се завърнат - а те, ще се завърнат, при естественото изчерпване на многократно по-скромните залежи на изместилите ги, няма да има ресурс, който, да им забрани да извиват ръце до удушаване. Ето, не доставят по несъществуващи договори и става парадокс: Хем де юре, невинни, хем имат небивали приходи поради пощурелите цени, хем имат още много накъде да стягат енергийната и суровинна примка. Затова, нервността на подценилите ги, е повече от обяснима и......УМЕСТНА.Хубава вечер пожелавам на всички тарикати.
2
 
7
 
11
преди 4 месеца
Който твърди нещо за "вина", трябва да може да го докаже. Неизпълнение на договори може да има само при наличие на тези договори. Норвежките и алжирски залежи, взети заедно, са около 20 пъти под тези на конвенционалния газ на Русия като, отделно са шистовите, с над 20% повече от тези на САЩ. Съответно, нужда от война няма а, Русия, се постара да запази паметта в своето население.Фобите грешат и НЕ грешат едновременно за едно: Страха, който ги тресе.
4
 
5
 
10
дядя Вова до: redcretin
преди 4 месеца
След няколко седмици ще видиш за какво е време. Още малко..
5
 
3
 
9
redcretin до: korn
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Украйна не е рашка, Рашастан не може да я предлага :)Време за разпад и нова Венецуела :)
3
 
6
 
8
ing5rov до: Dr. Vatnikov
преди 4 месеца
и сетне кой ше е дежурния виновен ?
2
 
4
 
7
преди 4 месеца
Колкото нямат нищо общо и с Лукойл.
9
 
3
 
6
преди 4 месеца
Бе стига сте им яли краката на рубашките, имат още някое и друго десетилетие да се попъчат, нека се порадват и да си въобразяват,че са фактор,че после ше ядат .......
   1| 2