IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

9000 служители в в Ню Йорк – в неплатен отпуск заради отказ от ваксина

До неделя един от всеки четирима пожарникари и един от всеки шест полицаи в Ню Йорк все още беше без първа доза от ваксина срещу Covid

08:50 | 02.11.21 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	&nbsp;Протест срещу задължителната за обществения сектор ваксинация в Ню Йорк. <em>Снимка: EPA/JUSTIN LANE</em></p>

 Протест срещу задължителната за обществения сектор ваксинация в Ню Йорк. Снимка: EPA/JUSTIN LANE

Около 9000 човека, заети в обществения сектор в Ню Йорк, излязоха в неплатен отпуск заради отказа си да изпълнят заповедта на властите да се ваксинират срещу Covid-19, която влиза в сила в понеделник, предаде AP, цитирана от БТА.

Около девет от всеки десет служители, за които се отнася заповедта, са се ваксинирали и не се наблюдават смущения в работата на техните служби, изтъкна кметът Бил де Блазио. В администрацията и други структури от обществения сектор в Ню Йорк, са заети над 300 хиляди служители.

„Искам да благодаря на всички, които се ваксинираха. Благодаря ви, че се ваксинирахте. Благодаря ви, че направихте правилното нещо. Благодаря, че направихте възможно да продължим напред", каза кметът.

Мярката за задължително ваксиниране на служителите на Ню Йорк влезе в сила в понеделник на фона на отказа на малцинство от тях, сред които полицаи и пожарникари, да се ваксинират.

До неделя един от всеки четирима пожарникари и един от всеки шест полицаи в Ню Йорк все още беше без първа доза от ваксина срещу Covid.

Над 3500 служители са се ваксинирали срещу ковид през уикенда. Около 12 хиляди са подали молби за тях да бъде допуснато изключение от задължителна ваксинация по религиозни или медицински причини.

Съгласно въведените от градските власти правила служителите, които не са се ваксинирали, ще бъдат оставени без заплащане.

Властите на Ню Йорк завиха, че са готови за възможен недостиг на кадри, като ще разчитат, че ваксинираните служители ще работят допълнително, за да покрият празнините в работните графици.

Ръководителят на професионалното обединение на пожарникарите от Ню Йорк, което се противопостави на задължителната ваксинация, предупреди, че обществената сигурност може да бъде изложена на риск. Пожарната служба заяви, че е готова да спре работата на до 20 процента от екипите си.

„Тук сме днес заради една заповед, която не засяга само нашите членове, но и всички служители на общинските служби на Ню Йорк, на които им бяха дадени девет дни да вземат решение, което може да промени живота им и да се отрази върху кариерата им", заяви председателят на обединението на пожарникарите Андрю Ансбро на сутрешна пресконференция.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио заяви, че най-важният приоритет на градските власти е да спрат разпространението на коронавирусната зараза, която продължава всеки ден да отнема живота на местни жители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 2 години
що , допреди измислената болест как се правеше ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Във всяко стадо си има неграмотна мър.. с промити от фейсбук мозъци. Явно и в американското стадо е така, тези 9000 човека са жив пример. Хубавото на белите страни е, че нивата на слабоуми са в рамките на 10-20%, а тук са преобладаващи. Е как да се прави икономика с висока добавена стойност с подобен мат'риал?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 1
ing5rov
преди 2 години
сиктир от тука *** !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 3
Solar Power
преди 2 години
А за полиомелит и едра шарка да не би да носят :) ? Чел ли си листовката за полиомелита ? Не си ! Аз съм я чел. На 750 000 дози има 1 със 100% летален изход. 1 на около 100 000 има увреждания. Чел ли си листовките на лекарствата които пиеш ? Мислиш ли ,че някой носи отговорност ?Китай почнаха да ваксинират деца с тяхната си ваксина. Така ,че теорията за биг фарма отдавна е в небитието :) Освен това може да погледнеш акциите на пфайзер не е кой знае какъв ръст.... Така,че да това е най-тестваната ваксина в света и както всички ваксини работи на малко над 93%. Останалите 7% няма да изградят антитела или ще бъдат много малко. Така работи и тази за шарката и полиомелит. Така,че нашата роля като общество е да се ваксинираме на 90% за да пазим слабите :) Така работи цивилизацията. Между другото ако не знаеш България е една от първите страни в света която въвежда задължителната ваксина за полиомелит след войната и е една от първите които изтребват този вирус. Сега не знам защо сме последни ?!?!? По скоро сме по глупави ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 6
cyclop
преди 2 години
Тая "най-тествана ваксина"... Производителите вече носят ли отговорност за причинени заболявания и смърт от продуктите им?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 3
Solar Power
преди 2 години
Относно "умиранията". На грешната страна си със сигурност :) 3.5 милиарда ваксинирани. 25 милиона ваксини се поставят всеки ден. Това е най-тестваната ваксина в цялата история на човешката цивилизация. Е ... винаги ще има екземпляри които ще твърдят,че на 666-тия ден ще ме отключат с някакво число на звяра понеже съм ваксиниран. След 666 дни ще развия свръх сили, ще мога да местя предмети досущ като Дарт Вейдър а пък Мъск и Били Бой ще ми подават команди през сателитите. О, забравих те китайците и руснаците си правят собствени ваксини.... сигурно някак са успели да уговорят Били и Мъск ?! Така,че когато настъпи края на света, то Путин, Били Бой, Мъск и Си Дзинпин да са последните 4-*** живи ... седнали на една маса и играят покер :) Хахахаха :) Просто колко прозти хора има на този свят...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 4
Solar Power
преди 2 години
Как е положението ? Дораснаха ли някои хора ,че живеем в общество и не може всеки да си прави каквото си поиска. Например да си кара стария опел на 40 години , да пали пластмаси за отопление и да трови въздуха на друг :) Същото е и с ваксините :) Нали сме общество ? Ако има болни, възрастни и т.н. то ние трябва да се ваксинираме за да ограничим разпространението на заразата до 9 пъти. Така живеят развитите общества. Тук включвам всички Русия,САЩ,ЕС,Япония дори и Китай където ваксинират дец. Явно не си дорасъл още да живееш цивилизовано. Затова и ще ни работят по член 35 от Конституцията и ще ни вземат правата. Правата свършват точно там където започват задълженията ти към обществото. Ако мислиш,че нямаш такива както един други "герои" тук то значи си просто част от една пап лач която пребивава на тази територия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
michaelis23
преди 2 години
ааа не ве .... на кой му се умира нек се ваксинира, а на тез явно не им се умира .... е да доат да си купат по един сертификат от ЕСто къде у Франция, Австрия или Жабария даже имат фамилен пакет за 4 човека, е може у нас ... къде им е кеф и ше го вземат на тънкаж ... просто нов годишен рекет 300 ? с инфлацията мое и х500 стин да стигне
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още