Криптовалутите се провалиха като пари. Но регулаторите могат да ги спасят

Блокчейнът може да бъде впрегнат за трансформация на традиционните фиатни пари - превръщайки ги в по-евтин и удобен вариант за използване

   1| 2    
9
 
4
 
6
преди 6 месеца
Защо никой журналист не надуе гайдата, че вашето крипто за година изхвърля повече СО2 повече от всички самолети по целият свят ?! А?!!
1
 
4
 
5
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Нали уж идеята на криптото е да е децентрализирана, а регулаторите щели да я оправят, това не противоречи ли на 1-вото?
2
 
8
 
4
bgMan до: alphaomega
преди 6 месеца
Хората обичат свободата. Дори донякъде и свободата от банките е хубаво нещо. Не е въпрос само на вяра, а и на ред удобства. Нещо от което вие нямате нужда няма и как да го разберете. И както почти 40 години слушам как долара е фалирал и не струва нищо, така вече 10 години слушам как повечето хора припяват същата песничка и за биткоина пък той се надсмива над всичките ви прогнози и мнения и не спира възходящият си тренд. Със сигурност някой ден ще дойде краят му, както и края на Земята и живота върху нея. Но дотогава какво, само ще седим и ще приказваме, че живота е лъжа защото ще свърши някой ден с превръщането на слънцето в свръхнова. Не! По-добре да живеем и да постигаме неща напук на всички прогнози.
0
 
11
 
3
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Колко ли ги е страх банките и банковата система заедно с всички маймуни накачени на клона, за да пишат постоянно такива манипулативни и неверни статии. Банковата система не била застрашена, провалили се били криптовалутите, а в същото време същите тези банки създават фондове за попечителство на крипто, опитват се да правят CBDC, приемат ETF и какво ли още не само и само да не изпуснат влакът и естествено пускат такива статии да насаждат несигурност докато те си пълнят кошниците.Преди няколко дни пратих до позната в Америка точно 38 долара в Litecoin. Беше събота вечерта, след 10 минути парите бяха там, а таксата за изпращането беше няколко цента. Направете един банков трансфер на 38 долара и се насладете на,, минималната такса" дето ще вземат от банката и то в работно време! Та, провал викате, а?
1
 
11
 
2
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Поредната преведена статия, тотално без понятие защо се появиха криптосите и защо няма да бъдат регулирани ;)
7
 
6
 
1
преди 6 месеца
Това беше ясно още в момента в който се появи бялата артия на "Сатоши накамото". Цялата концепция е едно технологично безумие.Провалът е заложен още от самото начало в първичния сорс код на Биткойн. После всички разработчици копираха на сляпо този сорс без да мислят за проблемите и всеки си добави по някаква глупост от него и накрая се получи едно голямо нищо плюс няколко хиляди шиткойна които хептен за нищо не стават. Една крипто валута за да успее да се наложи като разплащателно сред масите трябва да притежава всички преимущества които притежават хартиените пари и в същото време да се отстранят всички недостатъци. Това означава на първо място плащанията трябва да са безплатни, анонимни и непроследими. Да няма никакви зависимости от посредници и някакви трети страни които да верифицират транзакциите. Криптовалутата трябва да бъде едно просто приложение което инсталираш на какво си искаш устройство и моментално да може да правиш входящи и изходящи преводи за секунди без никакви ограничения. Така наречените "стейбъл койни" не отговарят на нито едно от тези условия затова и те ще се провалят по същия начин.Сега на биткойна му остана само едно качество и то е да се ползва като електронно злато. Но това ще изтрае само докато има вярващи в идеята. Цената не я коментирам. Тя може и 10 милиона да стигне а може и да падне до 0. Но това няма да промени нищо и по технологията ще си остане точно толкова безполезна за масите колкото е и сега.
   1| 2