Студена зима може да доведе до енергийни блокади в Европа

Газохранилищата в Европа са пълни на около 77%, доста под обичайното ниво през този период от годината

   1| 2    
0
 
1
 
15
doba до: Стоян Петров
преди 3 месеца
Стоян Петров, малко си противоречиш в коментара. Промените в дългосрочните договори са по БГ инициатива, не на Газпром.
1
 
1
 
14
Императорът до: zelka007
преди 3 месеца
Зелков - ето истината за трагическият крах на зеленашеската енергия. Що ли ми се струва, че тая зима ще има зеленаши - люляни по стълбовете?https://***.youtube.com/watch?v=Rpm3NiFlC5Y
1
 
2
 
13
Императорът до: Стоян Петров
преди 3 месеца
Стоенчик, сульо - несериозната фирма си изпълнява договорите... дори с тия, дето я оплюват. Газпром няма да остави на студено руснаците, за да спасява изнежените дирници на водените от обезумели чиновници еврогe-йтаци. А това че ти всяка нощ сънуваш Вова Путин как те дебне изотзад, си е лично твой медицински проблем.
0
 
4
 
12
Mavi Goz до: zelka007
преди 3 месеца
Да, това ви чака - ще произвеждате с оня отдолу естествени торове на воля, и газове ще произвеждате. Само да има какво да ядете . . . ;) :lol: Продължавайте да се правите на много умни и да се дървите на руснаците и на китайците и ще се научите да правите много неща, които не се правят в интернет . . . ;) :lol:
4
 
2
 
11
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Тъй ли, пък аз не знаех. Ами нали в момента действа дългосрочен договор, но Бойко Борисов промени формулата за изчисляване на цената. Ами нали съгласно дългосрочен договор газпром ни дължеше такси за Трансбалканския поток над 2 000 000 000 лева до 2030 г, независимо дали транзитира по него или не. Бойко Бориссов изтри тези 2 000 000 000 лева. Нали имахме дългосрочен договор с фиксирана цена с газпром и Р.овч. го прекрати 4 години преди изтичането му, като по този начин изгубихме други над 2 000 000 000 лева. Сергей Станишев ги изгуби. Та извода е един - дългосрочните договори се спазват, само когато са изгодни на газпром. путин иска да ни принуди задължително да му купуваме газта 15-25 години. Добре, но някой знае ли колко ще харчим след 5? Карбоновите данъци тепърва предстоят.
1
 
5
 
10
doba до: Стоян Петров
преди 3 месеца
Подписваш дългосрочен договор на твърда(фиксирана) цена - получаваш по нея. Купуваш на спот пазара - плащаш - понякога по-малко, понякога повече. Теменужка(и чичко Бойко) се биеше в гърдите, че ни е изкарала от зависимостта, ама...
4
 
3
 
9
Стоян Петров до: Mavi Goz
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Хич та няма. Само да обясниш, защо газпром продава на гаермания и австрия по 250$ за 1000 куб метра, а на България по 1250$(примерно)? И всеки човек виждайки това ако не каже eбeмтимaйkaтaгазпроме, ами не е българин.
4
 
2
 
8
zelka007 до: Mavi Goz
преди 3 месеца
безродна душица търкала с лакти бюрата цел живот нема как да знае , че азотни торове , част от многото торове които се използват с различни цели , е имало много преди да започне производството на амоняк ... дори ги има като находища и се добиват по стандартен начин и продължават да се добиват и използват ... ама да се грухти в екстаз синхронно със саша милер си е престижно занимание ... :))) ... поляците показаха ли простa тройна комбинация с преобладаващ среден на рассияните ... ?! ... показаха ... помпят ли си сами газ ... ?! ... помпят си ... газопровод изтеглиха ли ... ?! ... изтеглиха си ... терминали имат ли ... ?! ... имат ... нови строят ли ... ?! ... строят ... договори с украйна и литва сключиха ли ... ?! ... сключиха ... строят си интерконектори с тях ... газта скъпа ли е в полша ... ?! ... ми не е . даже е по-евтина от някои държави с тръби от рассията ... :))) ... доста е очевадно как трябва да се постъпва с рассияните . немците да си сърбат попарата . французи и турци що почти не купуват от рассияните , навъпреки че зануленият им го кара на крака ... ?! ... юрнали се и купуват от другата нигерия втечнен ... :))) ... те така си тече живота извън мислите на форумните газовици ...
2
 
8
 
7
Mavi Goz до: Mavi Goz
преди 3 месеца
Всяко твърдение от зелена уста, че енергийната криза е предизвикана от умишлен дефицит на руски газ в Европа е категорично свидетелство за невменяемост. Щом не ви стига руският газ, сертифицирайте СП2 и получавате още 55 млрд. м3/год. Признак на пълно психическа абсенентност е да се саботира това трасе и да се реве за недостиг на доставки. И да - през Украйна нема да получите! Така е решил зануленият и точка! Вие ходихте на мейдана да обещавате светло бъдеще - бъдете добри да й го осигурите, но не с руски газ. Айде, на работа!
1
 
7
 
6
дядя Вова до: Mavi Goz
преди 3 месеца
Mavi Goz > задаваш му непосилни задачи. Това ми напомня, защо не построи СССР социализъм в Афганистан. Защото в Корана нищо не пише за модернизация на държавата :)
   1| 2