Какво, ако не въглища, газ и ядрена енергетика?

1,4 гигавата въглищни мощности трябва да бъдат изведени от експлоатация до 2026 г., а вариантите за тяхната подмяна не са толкова много

6
 
4
 
10
khao до: zelka007
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
не може... не са достатъчно православни тия реактори!!! :):)
8
 
3
 
9
khao до: vale1
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
защото сме Руска колония, управлявана от мутри и гангстери.... толкова ли не го разбрахте?
7
 
5
 
8
преди 3 месеца
добро решение за БГ е канадски реактори , щото ще получим известна независимост откъм горивото , да не напиша и пълна независмост . второ не трябва такова зверско хранилище за отработено гориво , каквото е необходимо за другите реактори . генерират значително по-малко радиокативни отпадъци и почти никакъв плутоний . използват почти 50% по-малко гориво и в новите дизайни може да се регулира мощността , което е важно при системи с голям % интегрирани ВЕИ . освен това могат да работят и без уран ... :))) ... текущите разходи за персонал и гориво на един такъв реактор дават себестойност малко под $0,01 на киловат , което си е много добро постижение за ядрената индустрия . са , малко са по-скъпички , но пък имат големи предимства . и доста по-дълъг период на амортизация имат самите съоръжения . строежът на такива реактори , ще ни дадът и път към най-напредналите smr-технологии в бъдеще . с помоща на такива реактори могат да се произвеждат доста успешно и изотопи за медицината и промишлеността ... аз лично не вярвам че у нас ще се изградят газови турбини , можещи да работят с водород ... тва за тукашните стотинкаджийски схеми нема как да стане ... :))) ... бъдещето на водородът НЕ МИНАВА през термични централи , както смятат форумните енергетици ...
9
 
5
 
7
Dr. Vatnikov до: Императорът
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Оо, дребосъкът, дето учи задочно някаква утрепана специалност в УНСС, заговори за образование? Хахаааа! Абе, дребен прудавач на застраховчици на 40+ години, явно "успехът " ти върви ръка за ръка с образованийцето ти! Митьо гнома, драги зрители, дето обръща кичурите отстрани и ги лепи върху плешивото теме.
5
 
14
 
6
Императорът до: Dr. Vatnikov
преди 3 месеца
Много забавно е ти да говориш за образование, ти, който не разбираш от абсолютно нищо и проявяваш компетентство само в обидите. Все едно слушам диагностицираната тунбергова как говори за Науката.
2
 
8
 
5
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Крайно време е да се обърне по-голямо внимание на големите реки у нас и Дунав .Защо да не се изгради 1 голям ВЕЦ на Дунава подобно на сръбския?А защо не се потърсят места и при големите реки - Марица,Тунджа,Искър....?Голяма част от проектите могат да минат по зелената сделка на ЕС.
5
 
11
 
4
преди 3 месеца
Докато безнадеждни kpeтeни кат тимерманс и урсулата имат власт да решават бъдещето на 450 милиона европейци, вместо да се люлят по дърветата, нищо добро не ни чака. Дано на зима европейците озвереят достатъчно, за да им дадат заслуженото - и на всички зеленаши с власт тоже.
13
 
4
 
3
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Айде пак петолъчкаджиите акъл тръгнали да дават, коментират на живот и смърт. Нищо, че образование няма, важното е лозунгите да вървят. Таварищи, въглищата спират скоро, след това петролните продукти намаляват до минимум. Ядрена енергетика ще има и я бъдеще. Свиквайте с идеята, че новите технологии, соларите, вятъра, водата и тн. са бъдещето. Ама какво да обясняваш на неуки ушан.каджии, които вкъщи са на кюмбе и горят дърва и въглища, а пред вратата си събуват калните гумени цъ.рвули?!
5
 
19
 
2
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Така става, когато Тимермансове, завършили френска литература, и някакви журналистки се занимават с енергетика. Лаладжийска работа.
3
 
15
 
1
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Тимерманс ше ва топли - със свинска мас