Европа инвестира в собствения си енергиен крах

Годините на свиващи се инвестиции в добива на въглища, петрол и газ, заедно с увеличената зависимост от ВЕИ, запратиха Европа в дълбока енергийна криза

   1| 2| 3| 4| 5| 6    
4
 
9
 
26
evlogi до: redcretin
преди 3 месеца
Пич,а защо да не е журналист от петролната индустрия?Сума години слушахме само врявата,която вдигаха зелените екстремисти.Заливаха ни нон стоп чрез безбройните си рупори в лицето на безбройни лобистки и браншови организации, плюс ен на брой журналисти папагали по левичарските медии с ведри маршове за Чудният Нов Свят, облян от безкрайна чиста енергия, почти без пари.Свят без въглеродни емисии, в който щастливи деца тичаха весело по тревата между стройните редици на соларните панели и доволни крави пасяха под достолепно въртящите се витла на вятърните турбини..А електромерите щяха да са почти излишни.Е кво получихме?Май-нищо от горепосоченото...Може би е време да послущаме малко и гласа на хората от петролно газовият сектор?Звучат ми значително по-балансирано, не отричат нищо, а призовават за разумна и прагматична стратегия.Защото ако продължим по пътя, по който ни тласкат зелените екстремисти има сериозна опасност нещата да излязат извън контрол и преходът към минимум емисии, нещо, което аз смятам за важно, да се провали.И това вече може да се превърне в бедствие...
3
 
9
 
25
преди 3 месеца
"...ще осъдят милиарди хора на недостиг на енергия и по-високи сметки за електричество..."Дреме му на патк***ата на Франс Тимерманс.Човекът си изпълнява перфектно ролята, за която му плаща Зелената мафия..
3
 
3
 
24
redcretin до: redcretin
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
лиз-ач било мръсно хахаха, Импеее сметай душко :)
3
 
4
 
23
redcretin до: Императорът
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Па толко и ти си енергетик, че и климатолог :) *** на стинки :)
8
 
3
 
22
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Статия от журналист в нефтената индустрия? Нищо чудно че опява срещу неизбежния и финал :) Да, сметката ще се плати - и цената е малка за нормалното бъдеще. Иначе пак ще се стигне дотам след няколко десетилетия - с много по-сериозни последици.
10
 
5
 
21
zelka007 до: Mavi Goz
преди 3 месеца
хех ... да беше само нова зеландия ... в момента имаш натиск в световен мащаб в/у цените на енергоносителите ... ЩОТО НЕМА ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ ... засушаване в южна америка , цялата !!! , ограничават хидроенергията за да има вода по язовирите за пиене и напояване , зверско търсене на природен газ за газовите централи и въглища щото нема хидроенергия ... в азиатския регион се възстановява производството зверско търсене на природен газ . в китай невиждани от десетилетия наводнения във въглищните им райони , щото нема глобално затопляне с екстремални климатични прояви като дъждове и наводнения , и съответно зверско търсене на въглища и газ ... отделно вовата си играе неговата игра за пАтока ... и шах ... :))) ... теб кво те боли че ще платиш двойна сметка на тока ... ?! ... за енергоемките индустрии ще намерят общоевропейско решение . сигурен бъди ... !! ... другите ще ограничът потреблението ... и това с климата , екстремно засушаване в различни части на света и силни дъждове и наводнения е само началото ... в северна хамерика са изгубили за няколко години почти 30% от хидроенергията . зверско вътрешно търсене на природен газ . чакай да видиш какво друго весело предстои ... двойната сметка за ток ще ти се види детска игра след 10 години ... що се разбързаха всички да инсталират и произвеждат фотоволтаици ... вятърни централи по цял свят строят ... в това число и в рассия ... напролет ваксинираната част на Европа ще си бълва всичко както си е , че и отгоре ... нема да е вашта на апокалиптиците ... :)))
3
 
14
 
20
Mavi Goz до: zelka007
преди 3 месеца
Е съвсем нищо не става у Европа - сигур затова е тоя вой за енергия . . . Европа е била нетен износител и е изнасяла кво ли не, но преди да я налазите вие. След тази зима ше видиме какво ше изнася . . . Ти само да преди весец и не беше си помислял, че е възможно това, което днес е факт. И още никой не осмисля този факт какви размери има и какви последствия ще донесе . А ти продължавай да си сковичеш тука за Австралия и Нова Зеландия . . . Вече сички ти свикнаха - като героят на Вазов от Под Игото - селският и диот М унчо . . . който последен останал да се лута след погрома на бунта из празното село и турският башибозук го обесил от скука . . .
6
 
6
 
19
zelka007 до: Mavi Goz
преди 3 месеца
по течението и притоците на дунав има построени 639 вец-а с общ капацитет около 29200МВт ... :)))
5
 
6
 
18
zelka007 до: дядя Вова
преди 3 месеца
добре си докарвам ... при вас как е ... ?!
3
 
12
 
17
преди 3 месеца
В един нормален свят тоя скoт тимерманс досега щеше да е обeceн !!! Енергетик ли е тоя - или климатолог? Какъв изобщо е той, че да взема решения? Филолог? Мооооля ??? Сега 400 милиона европейци ще стоят гладни на тъмно и на студено заради него - и заради слабoyмното урсула, дето където и да и е стъпил крака в управленски смисъл, е станало пустиня !!! Вместо германците да я разстpeлят, задето докара като министърка - армията им дотам, че да ходи на учения с дръжки от метли - те я натресоха председателка на ЕК, за да разори цяла Европа !!!
   1| 2| 3| 4| 5| 6