Европа инвестира в собствения си енергиен крах

Годините на свиващи се инвестиции в добива на въглища, петрол и газ, заедно с увеличената зависимост от ВЕИ, запратиха Европа в дълбока енергийна криза

   1| 2| 3| 4| 5| 6    
5
 
4
 
36
Императорът до: Dr. Vatnikov
преди 3 месеца
Само дето по стандарт едните затъват, другите вървят нагоре. Ще видиш един стандарт на зима, в ЕС ще се топлят на свещи, руснаците по потници в домовете си ще умират от смях !!!
5
 
3
 
35
Императорът до: redcretin
преди 3 месеца
Абе нз какво съм, но каквото предвидя: все се случва !!!!
4
 
3
 
34
redcretin до: Mavi Goz
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Пак ли виеш жално от кибуца? Е, там кладенците сигурно още ги копаете на ръка...
1
 
4
 
33
redcretin до: evlogi
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Нека да е бре, ама да очакваш да говори против тая индустрия е леко смешно - т.е. статията далеч не е безпристрастна.Вие получихте НЕК и дупетатски соларни паркове с евро-пари, аз обаче живея в туй дето го описваш и хич не е зле да ти кажа :) Послушайте , пък излезте да подишате чист въздух, опаааа леко грешка, я живейте болни цял живот и *** на 65, тамааан времето за пенция! И това не е бедствие не, вие сте си свикнали в Ла ***.
5
 
3
 
32
преди 3 месеца
фаталистите ... некой нещо да каже за днешните цени на енергийните борси в Европа или ще се вие само когато се вдига цената ... ?!
8
 
3
 
31
Dr. Vatnikov до: Mavi Goz
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Хаха, в Брюксел умните били кът, доста жалкарско изказване. Още от години слушам деб.илски изказвания, как американците били тъ.пи, сега и европейците. А другарите, явно са "умните". Обаче бегла разходка в САЩ или Брюксел и сравнението с Расията , дава ясна представа кой е умния и кой тъ.пия. Да не говорим изобщо за стандарт на живот, че картинката тогава става още по трагична.
1
 
4
 
30
преди 3 месеца
А и не мога да се стърпя да не цитирам Р.Овч. по памет - алтернативата на скъпият руски газ е силно развита местна енергетика :)
2
 
8
 
29
преди 3 месеца
Бе много плямпане, ама умните стари хора са го казали кратко и ясно: Когото копаеш нов кладенец, не бързай да пи каеш в стария - не се знае дали и кога ще излезе чиста вода от новия . . . Ама това го знаят и правят умните хора, а те у Брюксел са кът . . .
7
 
5
 
28
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
ЕС просто избърза с някои мерки. ДА, това е правилния път, ДА, това е бъдещето, ДА, технологично е съвсем осъществимо, но все още не сме готови. От състезание на група бюрократи да се направят на много работещи, вместо да се заемат с програми за подкрепа на инсталиране на нови мощности, като масово поставяне на соларни панели навсякъде по покривите, те се хванаха да затварят. Първо се хващаш за другия клон, после пускаш първия. Но това ще е за урок. И е нещо, като перфектна буря, която ще доведе до бум в инсталитането на нови мощности. А групата на църкащите неща.стници, мразещи запада, да се порадва още малко. Въглищата отиват в историята, след това и петрола като гориво...а държавите - бензиноколонки да му мислят (умните вече го мислят, но калната дупка си кара постарому).
4
 
10
 
27
преди 3 месеца
Пичове , добре че тук таме има останал по някой грозен, смърдящ и отвратителен ТЕЦ ( кат мариците) , а и не всички ги напече слънцето и хукнаха да си затварят АЕЦ-те ,че иначе щеше да има световен дефицит на газ за горене , дърва за топлене и т.н.
   1| 2| 3| 4| 5| 6