IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йелън: Ваксинацията и стимулите подкрепиха икономиката

Необходими са спешни действия за борба с изменението на климата и за справяне с екзистенциалната заплаха, твърди щатският финансов министър

22:21 | 08.10.21 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Икономиката на Съединените щати се възстанови на фона на усилията за масова ваксинация срещу коронавируса и фискалните стимули, заяви в петък финансовият министър Джанет Йелън, цитирана от Ройтерс.

По време на речта си на срещата на върха на Г-20 Business 20 (B20) Йелън призова другите държави да продължат силните фискални мерки, особено когато вземат предвид потенциалната поява на допълнителни варианти на коронавируса и да се справят с нарастващото разминаване между богатите и бедните нации.

Необходими са спешни действия за борба с изменението на климата и за справяне с екзистенциалната заплаха, която тя представлява, отбеляза Йелън, като уточни, че САЩ увеличават международното климатично финансиране, за да решат допълнително проблема.

„Историческото“ споразумение за глобален минимален корпоративен данък ще бъде финализирано през следващите седмици със 134 държави, съгласни с новата данъчна рамка, които държави представляват 90% от световния БВП, посочи още тя, добавяйки, че ще бъде прекратена "надпреварата към дъното" по отношение на корпоративните данъци.

Йелън също така изрази задоволство, че Сенатът е гласувал за вдигане на държавния дългов лимит, но добави, че таванът на дълга става все по-вреден за Съединените щати.

"Това доведе до поредица от политически опасни конфликти, които накараха американците и световните пазари да се запитат дали Америка е сериозна относно плащането на своите сметки", каза тя в интервю за CNN.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 8 rate down comment 1
bgMan
преди 2 години
Нищо подобно! Пандемията, ваксинацията и стимулите закопаха икономиките.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 2
дядя Вова
преди 2 години
"Стимулите" и пропагандата.... какви ли *** раждат ваксинираните майки, А? Питайте турците.. ще ви кажат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
ing5rov
преди 2 години
дърта вещица
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още