Берлинчани са гневни за жилищата, както и по-голямата част от Европа

От 2010 г. насам цените на жилищата в еврозоната са нараснали с над 30%, а на наемите - с 15%

0
 
0
 
10
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Когато Източна Европа бавно се разделя с комунизма, Западна Европа бързо го възражда!
0
 
0
 
9
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Нормално е цените да поскъпнат с 30 % след 2010, след като от края на 2007 до 2010 спаднаха с 40%!
2
 
3
 
8
SavaS до: Minka
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
А кой трябва да има прЕвилегия, *** овцо! От къде трябва да идва тази привилегия? Кой е "достоен", ако не тези които създават и изработват всичко? Проста си, нахална и нагла! Я кажи с какво ти си по-достойна! От кой точно тип *** си?
2
 
7
 
7
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
А не тук грешат. Искат младите да са мобилни и да не си купуват жилище и да плащат евтин наем и когато им скимне да се чупят. Много добре знам какво е да си между 20 и 40 години. Ще се съобразяваш това е :) Като не ти харесва наема ще си купиш и ще се заземиш там където работиш !
1
 
6
 
6
redcretin до: Dr. Vatnikov
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
В Берлин повечето не са берлинчани :) Беше твърде евтин тоя град и всякаква *** се довлече, сега като трябва да изкарват пари за сносен живот - реват.
3
 
7
 
5
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Алоуу, берлинчани и други недоволни - социализЪма свърши, кат не ви харесват цените - отивайте по градчетата от източна Германия, там е почти без пари! Пазарът определя цената.
4
 
2
 
4
преди 7 месеца
концентрирането на хората в мегаполиси - разбирай всеки град над 200-300х жители - и гета - под гето разбирай всяка сграда с апартаменти по-висока от 3-4 етажа и с апартаменти под 150кв - довежда неминуемо до зверски разтеж на всякакви разходи за живот - цена на имоти , режиини , транспорт , храна . държавата/общината в опита си да регулира да не се изпотрепят/изядът хората опитващи се да живеят толкова нагъсто оскъпява все повече самото съществуване ... вдянков обясняваше човекът как се чупи такава спирала на разходите , ама го изгониха щото възстана на рассиянските проксита у нас ...
1
 
10
 
3
dddd до: Minka
преди 7 месеца
Защото когато бедните станат прекалено бедни вдигат бунт и вземат всичко на Minka и той става беден като тях. Този процес е наблюдаван многократно в човешката история. Затова е добре богатите да се грижат за тези, които не могат да се справят толкова добре. Неравенството трябва да се държи в някакви допустими граници. То трябва да е достатъчно голямо за да стимулира конкуренция и развитие и достатъчно малко да държи обществото стабилно. Няма какво да се лъжем, че през седемдесетте години неравенството на запад е било по-малко от оптималното, но в момента е толкова голямо, че спира икономическия растеж и прави обществото все по нестабилно и уязвимо за популистки глупости.
4
 
4
 
2
Боян до: Minka
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Първо между `залената революция` и цените на жилищата не би трябвало да има връзка, по-скоро новите жилища ако отговарят на дадени зелени стандарти да са скъпи съм съгласен. Второ то е ясно че стандарта на живот в европа трябва да спадне, за да намалим емисиите, но защо точно с увеличение на най-важното нещо в живота на един човек, това е неговото жилище трябва да се увеличат разходите с толкова много ми се вижла като пълен провал, далеч по-правилно ми се вижда да се вдигне цената на транспорта няколко пъти до намирането на евтин и екологичен начин на предвижване.
7
 
4
 
1
преди 7 месеца
Отново либерални глупости. Притежаването на имот е превилегия, а не право на всеки. Не мога да разбера защо всяка продавачка, фризьорка или всеки строителен работник/шофьор на такси трябва да се чувства достоен за притежаване на НИ. Аман от социалистически фантасмагории и търсене на справедливост. И пак да питам като преди, сега кое е по-важното? Цените на жилищата или зелената революция на Грета?