IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мая Манолова: Разширяваме коалицията с още две формации

„Изправи се БГ! Ние идваме!” се регистрира в ЦИК за участие в парламентарните избори на 14 ноември

15:14 | 28.09.21 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

 

Коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!” (ИБГНИ) се регистрира в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в предстоящите парламентарни избори на 14 ноември. Формацията внесе 5000 подписа.

„Ще се стремим към по-висок резултат на следващите избори“, заяви Манолова, цитирана от БГНЕС.

„Добавяме още две формации в нашата коалиция. Освен „Движение 21”, „Единна народна партия" и „Движение България на гражданите" се присъединяват и „Земеделски народен съюз" и Движението на непартийните кандидати", каза тя. 

Готови сме да подпишем споразумение за общо управление на промяната след изборите с „Демократична България" и с Продължаваме промяната", подчерта Манолова.

Тя изрази подкрепата от страна на ИБГНИ за кандидат-президентската двойка на Румен Радев и Илияна Йотова.

„Подкрепяме кандидат-президентската двойка на Румен Радев и Илияна Йотова. Това е президентът, който застана на страната на народа и институцията, която се държа достойно и смело. България има нужда точно от такъв президент“, заяви още Мая Манолова.

Протегнали сме ръка към формациите на протеста, към „Продължаваме промяната" и „Демократична България", каза тя. Решение на „Има такъв народ" е дали ще се присъединят в следващото мнозинство на почтените и дали ще застанат зад създаването на правителство на промяната, коментира Мая Манолова, цитирана от БТА. Ще работим за това да има мнозинство и ангажиментът за това от политическите формации на промяната да бъде поет още преди изборите. Така че сме готови да подпишем споразумение с „Продължаваме промяната" и с ДБ за общо управление на промяната след изборите, заяви още Манолова.

Нашето очакване е, че следващата управленска конструкция ще бъде в основата си върху новата формация „Продължаваме промяната", „Демократична България" и „Изправи се БГ! Ние идваме!", вратата е отворена за „Има такъв народ", коментира тя.

Мая Манолова каза, че още нямат окончателно решение за водачите на листи, но със сигурност тя ще бъде водач в 23 МИР София, Арман Бабикян - в 24 МИР, а Николай Хаджигенов - в 25 МИР.

Преди това партия „Възраждане" се регистрира за участие в президентските и в парламентарните избори. Лидерът на партията Костадин Костадинов ще бъде кандидат за президент, а адвокат Елена Гунчева - кандидат за вицепрезидент, съобщи пред журналисти заместник-председателят на „Възраждане" Петър Петров. Костадинов ще бъде и кандидат за депутат в 25 МИР-София и във Варна.

„Има такъв народ“ вчера внесе в ЦИК 3700 подписа за регистрация на предстоящите избори за Народно събрание. „В следващия парламент с ДПС и ГЕРБ е абсурдно да имаме подкрепа и общи взаимоотношения“, категоричен бе зам.-председателят на партията Тошко Йорданов. По думите му „е логично“ партията да бъде партньор с „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
serafima
преди 2 години
Кой е политическа...? Този с тесличката на баба си? ТошКо Африкански с нелогичната имисъл и груб изказ? Той, слугата на слави, който пък заедно с Доган и Борисов правят тайното трио - управляват дистанционно, като нареждат на слугите си какво да правят и ги крепи дружба помежду им. Спомнете си интервюто на слави за ББ - раболепно и угодническо.. ИТН=ГЕРБ=ДПС.Ако не беше Мая, нямаше да знаете за зулумите но боко при бизнеса!!!На нито един мъж У НАС не му стиска да направи това!!!А колкото до смяна на партия, вождът и ръководителят ни мутрокомунистът го показва -от 1977 г. досега е с партиен билет на БКП, последва НДСВ и т.н. без да броим СИК.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
penman
преди 2 години
Политическа ***! Надявам се да ги няма в новия парламент!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още