Производител: Увеличението на тока вдига цената на продукцията

С двуцифрено число поскъпват консервите, посочи инж. Стойко Кировски, председател на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци

0
 
1
 
5
khao до: Един Българин
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
тук се говори за промишлено производство, а не да направиш едно мазе зимнина... :):) Че за момент си представих как правиш консерви за търговската мрежа на дърва ! :D:D
3
 
2
 
4
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Този "производител" е много назад. Аз имам слънчеви панели от 13 години и отдавна са се изплатили макар от тези 13 -> 2-3 да съм правил консерви. За негово нещастие тази година беше много силна и за домати и въобще за повечето зеленчуци, нямаше какво да ги правя и консерви имам направени с 90 градуса гореща вода от слънцето. Ток не ми трябва т.к. до 100 градуса ги загрявам на дърва т.е. имам "безплатни" консерви. Предлагам му да не произвежда тази година т.к. реколтата беше обилна и нали му е скъп тока стоката му става непродаваема. Зимата ще "преглъщам" с доматен сок - със или без семки зависи как съм на кеф.
3
 
2
 
3
Dr. Vatnikov до: дядя Вова
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Ходи да видиш как живеят твоите идоли - не-европейци и не-атлантици от калната държава Рашка с жалките заплатки, тогава. Минимална запларка по-ниска от минималната пенсия в България, средна заплатка почти наполовина от Българив. Отивай в този не-европейски рай и живей, като не ти харесва ЕС.
2
 
3
 
2
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Този "производител" да не би да е открил топлвата вода или да е завършил икономика? Ясно е, че като се вдигат цените на суровините, не е само тока, ще се вдигат и цените на продукцията. Иначе предложението държавата да дотира и да намали цената на тока определено не е добро. Нали искахме преход и пазарна икономика? Защо сега искаме пак държавата да се меси на пазарната икономика? Ами като трябва да се вдигат цените, да се вдигат, пазара решава всичко.
4
 
4
 
1
преди 3 седмици
Производител: Увеличението на тока вдига цената на продукцията > Споко веееее! Как ще се постигнат набелязаните цели, за да дойде Светлото Евроатлантическо бъдеще? Никак! Аре споко, без паника. Бял чаршаф и спокойно към гробищата. Паниката пречи на светлото бъдеще, а към гробищата - да не натоварвате социалната система. Тя трябва да е икономична! На колониите не им се полага повече!!