IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ отчитат неочакван ръст при продажбите на дребно

С изключение на автомобилите, продажбите се увеличават през август с 1,8%

16:45 | 16.09.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Продажбите на дребно в САЩ неочаквано се повишават през август, като увеличението на покупките в редица категории компенсира по-слабото търсене на превозни средства, съобщава Bloomberg.

Обемът на общите покупки на дребно нараства с 0,7% през миналия месец, като Министерството на търговията ревизира в посока надолу данните за юли до спад от 1,8%.

С изключение на автомобилите, продажбите се увеличават през август с 1,8%.

Средната оценка на икономисти, анкетирани от Bloomberg, показва спад от 0,7% при общите продажби на дребно, като прогнозите варират от понижение от 3,3% до увеличение от 1,1 на сто.

Изненадващото подобрение при продажбите, подкрепено отчасти от пазаруването за новата учебна година, предполага устойчиво търсене на стоки. Данните показват по-стабилни постъпления от онлайн търговците на дребно, операторите на магазини и търговски комплекси, както и от магазините за хранителни стоки.

сащ сащ

Делта вариантът на коронавируса ограничава търсенето на услуги, като засегнати остават заведенията и туризма. Данните за продажбите на дребно показват, че приходите в ресторантите и баровете са в застой през август. Приходите от магазините за хранителни стоки се повишават с 2,1%.

И все пак нарастването на броя на заразените с Covid-19, повишаването на цените и постоянните предизвикателства при доставките предизвикват вълна от понижения при прогнозите на икономистите за третото тримесечие.

Данните контрастират с публикуваната в сряда информация за фабричното производство в САЩ, което нараства през август по-слабо от очакванията поради негативното въздействие на урагана „Айда“ и недостига на суровини и работна ръка.

Макар че устойчивото търсене от потребителите, стабилните бизнес инвестиции и намаляващите наличности са подкрепили търсенето, изпълнението на нови поръчки е било засегнато от ограничената работна ръка в заводите и нарушените вериги на доставка. В бъдеще всяко смекчаване на тези ограничения ще подкрепи по-голям ръст на производството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 3
дядя Вова
преди 2 години
САЩ отчитат неочакван ръст при продажбите на дребно >> Кое му е неочакваното бе Пурко? Печатницата на МАХ и хорицата бързат каквото имат да го обърнат в нещо реално. Жан Виденовата зима хлопа на портите Западни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още