Енергийните проблеми на Европа са предупреждение за САЩ

Европейските политики за борба с въглерода създадоха недостиг на изкопаеми горива

   1| 2| 3| 4    
1
 
3
 
31
Dr. Vatnikov до: Императорът
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Митьо, жалко природно творение (за това не си виновен ти), срещал съм в реалния живот много плyжеци, като теб. Всичките си приличате по някои неща. Мислиш си, че заслужаваш много повече от това, да се дребен продавач на застраховки и третокласен вечерен даскал, минимум шефче на отдел, но животът винаги поднася заслуженото. В службата си подмазвач и угодник на шефа си, а зад гърба изливаш гнyсотии и за него и за колегите ти. Мислиш си, че ти си нещо много специално и че щом си нелицеприятен, поне си умен, но си в голяма грешка. Социопат, живеещ в ФБ групите, непоглеждан от другия пол. Да пратя ли пак линка от ФБ профила ти, да те видят - плeшив(нищо лошо), но дългокос дребосък, замятащ и лепящ страничните кичури отгоре на плешивото (което е жалко), с раменца двойно по-тесни от таза, облякъл лъскаво панталонче и ризка от пясъчна коприна, преметнал чантичка диагоналка връз този невероятен аутфит и стиснал тънка цигарка с нефелната си ръчичка? На скъсания селски диван с черните найлони. Човече, обитаващо наследствена панелна гарсониерка, неспособно да шофира, както му казват - панелен гном. И да, физиономията те издава, че роднините ти не по бащина линия са от някоя деревня.
0
 
2
 
30
zelka007 до: Императорът
преди 1 месец
хаха ... добър си импе ... 19% ... преди 2-3 години беше по-скромен , само 2-3% ... ама викаш инфлацията и туканка удари ... значи малко да ти помогна да преглътнеш хапката , втечнен газ и терминал александропулис . в рамките на няколко години ще организираме 5-6 търга за фотоволтаични паркове , всичките ще включват задължително батерии с капацитет поне 30% от инсталираната мощност с поне 4 часа съхранение . това вече е стандарт из европата . айде и у нас ще потръгне ... тъй , че в един момент ще зависиш от плочките . започвай освен за газпромският СП2 да палиш свещичка за да тръгне , и за бате райчо да грее постоянно ... :))) ... и да купуваш от онези в църквата , а не пред църквата от братята ... :))) ...
2
 
0
 
29
преди 1 месец
Няма профилна снимка
По отношение на обема на продажбите за страни извън ОНД, Газпром сега се движи с рекордни темпове. За осем месеца "Газпром" е доставил 131,3 милиарда кубически метра в чужбина, а рекордът е 133,3 милиарда кубически метра. Вярваме, че в оставащото време Газпром има шанс да постигне рекорд, предвид пазарните условия , казва Кауфман. Това предполага, че не Газпром ограничава износа на газ, а че в ЕС има рязко увеличение на търсенето на газ тази година, което ще позволи на нашата компания да достави рекордно количество гориво.До септември Газпром изпомпваше в Европа не само обемите, посочени в договорите, но той изпомпва и допълнителни обеми
1
 
2
 
28
Achtung до: Императорът
преди 1 месец
Няма профилна снимка
"Въпреки това, наскоро Газпром заяви, че само 13% от договорите остават обвързани с петрола. Най -вероятно това са договори с Китай (доставки чрез Силата на Сибир), договори с Турция и отчасти с Германия, отбелязва Юшков.Останалите 87% от договорите на Газпром са обвързани с фючърси на газ с различна дължина и евентуално от различни хъбове, каза Сергей Кауфман, анализатор във FG FINAM. Фактът, че фючърсите са с различна дължина и от различни хъбове е важно уточнение, защото това означава, че 87% от договорите на Газпром са обвързани не само със спот, но и с цените на газа като цяло, казва Кауфман."Изцяло по желание на клиента воала....
3
 
4
 
27
Императорът до: Solar Power
преди 1 месец
Виждал съм. Зелков беше турил един сайт, където показваха в реално време. Е, когато през февруари видях, че добиват 19% от токът си от фотоволтаици - В ПЕТ ЧАСЪТ СУТРИНТА, спрях да го следя. И преди казах, че лъжите на зеленашите ще лъснат веднага, щом се появи дефицит на нормални горива - и в моментът точно това се случва !!!
4
 
2
 
26
Valentin13 до: Solar Power
преди 1 месец
Няма профилна снимка
очевидно нищо не разбираш от електрически мрежи, резерв, сигурност, контрол. просто си разказваш детски приказки.
0
 
3
 
25
Solar Power до: Императорът
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Да не сме Африка, само ,че имаме 2 пъти повече слънце от Германия годишно :) Виж сега колко ток правят немците от солар.
2
 
2
 
24
Solar Power до: evlogi
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Да точно ! Но си ме разбрал грешно да спира и тръгва. По скоро си го представи така. Просто пример 40% солар, 40% вец, 40 вятър, 40% АЕЦ Козлодуй :) Просто пример. Как се постига 40% солар ? Лесно ... обясних в предишния пост. Даваш пари на домакинства да си слагат по 30кв на покривите. Правиш това на 200 хиляди домакинства в цялата страна и така. Когато няма слънце значи имаме вятър и дъжд и АЕЦ компенсира винаги :)Може да се разместят числата по подходящо аз просто дадох пример. Знам,че е възможно защото аз съм така :)
3
 
3
 
23
Императорът до: Стоян Петров
преди 1 месец
Добре, бе Стоянчик - нали не искахте лошия газ на злият Путин? Сега изкарваш, че Путин ръководи Газпром, че Газпром нарочно подавал малко газ, нищо, че доставките за всички държави от Европа растат с над 100% на годишна база... а за това, че двойкаджията Путин продавал газ на 200 долара, а трейдърите препродавали на 800 - но няколко пъти те помолих да обясниш откъде идва огромният ръст на приходите и печалбата на Газпром и то за шестмесечието - отпреди настоящите безумни цени. Кога ще ни обясниш това?
3
 
2
 
22
Императорът до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Леко бе, насеkoмо... леко че ще ти се пукне сърчицето... за твое сведение и майка ми и цялата ми рода по майчина и бащина линия са си българи. Къде е "бъдещето" - то се видя. Насилственото налагане на фотоволтаици и други проcтотии е на път да срине енергетиката на Европа. Ти изобщо прочете ли статията под която драскотиш? Всички тия неща аз ги говоря от години - вече и големите медии видяха слонът в стаята. Да обиждаш хората с каруцарският си език е единственото, което ти се отдава, така че всичко, което изисква поне минимална компетентност, остави на Зелката - не ти е по акъла да коментираш такива неща. Не съм путинист. Аз съм инвеститор и инвестирам там, където се печели - Русия, Британия и т.н. ти може да ме смяташ за "третокласен даскал", слава богу - учениците, колегите и резултатите ми са на съвсем различно мнение. Вероятно изпитваш като цяло неприязън към учителите, включително и твоите навремето, защото на нищо или почти нищо не са те научили. Само дето упорито отказваш да разбереш, че причината не е в тях, а в собствената ти природна глyпocт.... така че се сърди на оня отгоре, че те е ощетил, а не на даскалите си, които сигурно са побелели от безрезултатните усилия да ти налеят нещо в кухавицата.
   1| 2| 3| 4