Експерт: ЕК няма да одобри нищо, ако не затворим въглищните централи

Срещата на служебните министри Асен Василев и Кирил Петков с енергийните синдикати в Раднево беше политически пиар, смята Мартин Владимиров от ЦИД

   1| 2    
1
 
2
 
18
khao до: vzhekoff
преди 1 месец
Няма профилна снимка
той просст, ти проост и за това се разбирате... само че Мази е богат каманист, а не скъсан максудски копанар като теб... понимаеш, за него е част от живота да използва полезни идиотии като теб! :)))).. продължавай да мяташ опашка, може и да ти хвърли някоя угризка!
3
 
4
 
17
vzhekoff до: Mavi Goz
преди 1 месец
Няма профилна снимка
на е просто трол, а ***.лоу.мен трол заедно с цялата х.ом.о дружина - той, пръдлеф. кахото от ц.иганския квартал на видин и т.н.
3
 
6
 
16
Mavi Goz до: zelka007
преди 1 месец
Що не отидеш да се гръмнеш некъде бре, трол неуморен!? Унгария ли точно с геотермална енергия ше се спасява бре? Да, може, даже и слънце и ветър сигурно ползват по вилите си из селата, ама имат 2 ГВт АЕЦ като Козлодуй и го разширяват с още два реактора по 1200 МВт - можеш ли да сметаш колко стават към 2030 г.? С такъв гръбнак на енергетиката мое си се забавляват с термални заебавки . . .
2
 
2
 
15
преди 1 месец
Единствената Опция за Спасение на Енергетиката ( а и цялата ни Икономика ) , е преминаване на ТЕЦ-овете към 100% изгаряне на RGB - Rapid-Growing Biomass - или Биомаса от Свръхбързорастящи Видове - като някои Бамбукови Хибриди или Кафяви Водорасли тип Гигантски Мехурчест Келп ( Macrocystis Pyrifera ) - най-бързорастящия Организъм на Земята . Тези растения са Осмото Чудо на Света , те избуяват светкавично, с невъобръзима скорост от един метър на ден , и дори още по-бързо , ако се отглеждат хипер-интензивно , в напълно автоматизирани , Вертикални Аеропонни Ферми ( с евтина Сглобяема Конструкция - Стандартно Строително Скеле ) - https://vertikalna-ferma.alle.bg . Енергията за Отопление и Cyan-LED+UV Осветление на В-Фермата ще идва от Когенератор , захранван с под 10% от произведената Биомаса . Консумираните от растенията огромни количества Вода се рециклират на около 90% в процеса на сушене на Биомасата . Една такава 50м висока B-Ферма, изградена върху 1дка (32м х 32м) площ, може да произведе над 3000 Тона Бамбукова Биомаса на Ден ( ! ) , с Калоричност от 20MJ/kg и при почти Нулева Себестойност - https://nula-energia.alle.bg . Няколко десетки такива Ферми ще спрат изцяло вноса на горива . В процеса на бързия си растеж , Биомасата консумира чудовищни количества СО2 , така че емисиите на ТЕЦ-овете ще могат да бъдат изцяло насочени натам и напълно утилизирани - говорим за Абсолютна, 100% Карбонова Неутралност . Освен изгаряна в ТЕЦ-овете , Биомасата ще може да се суши и продава / Eкспортира ( цена 70/тон ) или процедира в БиоМетан и/или не-електролизен БиоВодород от него , в Биодизел (40MJ/kg) - https://biodizel.alle.bg , и негови производни - ИФО и водно-емултиран ( до 50%) ИФО-Аерозол за Газови Турбини , Прахово Гориво за Прахови Горелки (wtsab.com) и Газо-Прахови Турбини , както и в различни СО2-складиращи (CCUS) Структурни, Строителни и други Материали - Ламинати , Профили, Покрития, Биополимери , Органични Торове , Целулозни и Текстилни Влакна , и много други - една цяла нова Бамбукова Икономика с хиляди нови и високоплатени работни места - https://bamboo-economy.alle.bg .
1
 
2
 
14
vzhekoff до: khao
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Както се вижда, даже виц не можеш да разбереш - нормално е - нискоинтелигентните хора няматЕ развито, дори никакво чувство за хумор. С други думи - добре си си при мургавелките в "Нов Път".Закачай варелите, вместо да се опъваш по форуми.
2
 
2
 
13
khao до: vzhekoff
преди 1 месец
Няма профилна снимка
хахаха, добър виц, лошото е че вица е за теб.. и не се усещаш даже, жителю на Максуда... и да го обясня мога, и научни данни има колото искаш... но в нашощ край има друга приказка за хора като теб... Оно да е уййй да ти го набия, а то акъл!
4
 
3
 
12
vzhekoff до: khao
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Твоето изказване ми напомня за вица, дето Бржнев питал Косигин как работи съветската икономика, а Косигин му казал - дай да ти обясня, а Брежнев отговорил - да обясня и аз мога, но не мога да разбера. Горе долу и ти си тъй - нищо не разбираш, ама се пробваш да обясняваш. Дерзай :) Може някой да ти се върже. Някой с втори клас образование от квартал "Нов път" :)
2
 
3
 
11
khao до: vzhekoff
преди 1 месец
Няма профилна снимка
.... и да ти обясниме, нема файда ... после ще питаш що е зелена!
6
 
4
 
10
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Значи не разбирам защо я наричат сделка ? Дали съм привърженик или противник на въглищата е без значение, но това не е сделка, а обикновено изнудване с елементи на силово извиване на ръце.
3
 
3
 
9
zelka007 до: abdul
преди 1 месец
фантасмагории ... ама под статия за цените на зеленчуците и папото виете на умрело ... нищо че всички туканка сте инвеститори и богаташи , кой от кой по-по-най ... то народеца те първа има да тегли за 30г безхаберие и липса на воля ... в унгария имат 28 града с кондензационни централи . през '98 приемат програма за оползотворяване на геотермалните си дадености . искат до 2030 да ги заменят всичките с беземисионни такива . според форумните експерти у нас нема геотермални полета , какво говоря то нема и слънце и вятър , въобще тъжна и мрачна картинка ... :))) ... 2017 откриват първата си комбинирана геотермална централа хем подава топло , хем ток . вече имат 4 такива . до 2025 смятат будапеща да е изцяло на геотермално отопление . а както е известно , то не генерира почти никакви парникови газове ... и е около 2 пъти по-евтино от сегашните цени на топлофикация софия ... !! ... и както изглежда бъдещето , ще е около 3 пъти по евтино още в следващата година . ама има 15 години подготовка ... пък ние нали сме богати на време и пари , можем да си позволим още 15г да изчакаме ...
   1| 2