Америка - една разкъсана страна

Дори на 11 септември американците демонстрираха нагледно колко са далеч от онова единство, което показаха преди 20 години

   1| 2| 3    
2
 
5
 
13
khao до: bgMan
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Това няма как да е верно, мой... Аз съм го виждал с очите си, не ми го е разправял един ... еди си къв!Точно обратното е, синдикатите са по силни в Европа (ние не се броиме)... и слава богу! В щатите може да те уволнят с двуседмично предизвестие, в САЩ нямаш платена отпуска и пенсия по закон ... и като работил в Сименс и в ХП, гарантирам че в Сименс беше голямото баране на меча... немеца си бие шута в петък на обед и отива НаМайнатаСиЗее ! работил съм и във френска компания (не публична, но задължена по закон да продаде 10% на синдиката на Работниците), където се работи по 35 часа на седмица...В щатите даже имат по малко празници от нас, а ние имаме по малко от всяка държава в Западна Европа ... знаеш ли кво е във Франция и в Испания ? ... понеже я споменах, в Испания имаш 30 дена платена отпуска по закон!Черните мразят всякви бели... и преди 20г. беше така и сега е така ! Американските неграа не са чак толкова мързеливи, колкото ги изкарвате вие атакистите ... но ако поработиш малко с такива от Карибите, ще се видиш у потрес!
2
 
2
 
12
преди 2 месеца
*** = н е г р а та
3
 
4
 
11
bgMan до: khao
преди 2 месеца
Зависи за какъв труд говорим. Разпитвахме един наш шеф австриец, който отговаряше за монтажа и пуска на едни ситеми в една от фабриките на Тесла в САЩ. Разправяше ни, че нещо, което нормално би трябвало да се направи за 1 час *** там го правели за 11. И винаги когато отивал да ги моли да работят ония му викали - "тук не е Европа да ни експлоатирате, оплачи на синдиката". Не може да ги уволни защото му са натресени задължително с поръчката. Такъв бил конкурса според американското законосдателство. Може да е частен случай защото съм чувал, че *** мразели немци и австрийци. Това се случва преди 4 години.
0
 
5
 
10
khao до: bgMan
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
и защо като чуеш по-социална... в главата ти се появява социалистическа? ... имаш ли си идея в щатите за кво експлоатиране става дума и колко са на антидепресанти и други транквиланти зада издържат на бачкането и на свинщината?
1
 
2
 
9
khao до: bgMan
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
... как Германия се конкурира с тях ?
1
 
2
 
8
khao до: bgMan
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Къде беше Китай когато падна Съвецкия съюз, ще ми припомниш ли ?
3
 
2
 
7
bgMan до: khao
преди 2 месеца
А как социална държава би се конкурирала икономически с агресивни, тоталитарни и антисоциални държави като Китай например?
0
 
4
 
6
khao до: zelka007
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Тръмп е симптома на проблема им... статията е повърхностна и доста аматьорска, но може да се разсъждава по тази тема, което липсва в предишните 4 коментара по обясними причини... защо се стигна до тук? Падането на съвецкия съюз и липсата на реформи в обществоти им след това им ба мамата според мен... в началото на 90-те трябваше да станат много по социална държава!
6
 
2
 
5
преди 2 месеца
хаха ... е кво да се очаква от рижият китеник ... той води и коментира кеч , те искат политика да прави ... залупеняк ...
2
 
7
 
4
преди 2 месеца
Тоест Доналд е виновен, задето е казал: "глyпaк" на един слабoyмен?
   1| 2| 3