Експериментът на Ел Салвадор продължава да притиска цената на биткойна

Минути преди 10 ч. българско време криптовалутата се разменя за 45 082 долара, което е спад от 14%

0
 
2
 
9
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Заглавието е леко глупаво @Елена Илиева. Първо че експеримента започна вчера, а пише продължава все едно са минали седмици-месеци. И второ защо началото му да е свалило цената, заради технически проблем с протфейли? Акциите на Епъл падат ли когато AT&T имат проблеми с GSM мрежата си?
0
 
3
 
8
преди 1 месец
Няма профилна снимка
причината е написана в последното изречение на предпоследния абзац... другото в статията е плява...
3
 
4
 
7
nike09 до: nikiangel
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Викаш Биткойна за 12 месеца от 15к "спаднал" на 45к и това предвещава края?:)
4
 
1
 
6
cherney до: mrynmryn
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Личното ми мнение е, че решението на Ел Салвадор за биткойна като официално платежно средство е глупост. Там проблема е, че 20% от доходите на населението представляват преводи на емигранти към роднините им, а това с Western union или др. подобни е бавно и скъпо. И по неясни причини президента им си мисли, че биткойн може да е някаква панацея за икономиката на страната.
0
 
5
 
5
mrynmryn до: cherney
преди 1 месец
Няма профилна снимка
И аз не разбрах, как цената пада, след като новината, че държава я налага като собствена валута, би следвало да вдигне цената. Като цяло, ако пак се срине до 6к, тия в Салвадор, ще питат за МВФ ми се струва.
2
 
4
 
4
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Изключително неграмотна статия. Всички корекции и в двете посоки са продиктувани от леверидж трейдинга. Вчера имаше отворени лонг позиции за 3.6 млрд. долара, които бяха ликвидирани. Същото се случва и с шорт позиции в обратна посока. Биткойн обикновено прави по десетина подобни корекции всяка година.
4
 
5
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Вчера 55к, днес 45к, а другата седмица? И Нострадамус не би могъл да познае.Но, откъдето дошли, там и отишли както се казва.
2
 
2
 
2
michaelis23 до: michaelis23
преди 1 месец
а добре де Салвадор каква "валута е изхвърлил" за да си купи тва нещо ? (нека познаем от веднъж) ... ееето защо му пада цената, защото някой иска да ги накаже, мда ама .... :))
3
 
5
 
1
преди 1 месец
аз не знам кво общо има "Експеримента на Салвадор" с цената на тва нещо ... след кат някой приема нещо си за пари и го легализира, познай от един път цената му на къде ще отиде, а може би някой хедж фонд просто е продал някакви бройки и тва е паднало, кво толкова ? .... тука няма plunge protection team и печатница която да спасява вечния SP500 просто това е борсата и тя има две посоки не като при онова чоглавото у Сашеви, където регулациите действат само в облага на големите на Волстрийт .... на мене започва да ми харесва да няма регулации, защото ще има доста тарикати от големите на Волстрийта които ще глътнат водица, което е и добре, да видят как се търгува, без гаранции за печалба .... :))