IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Авиокомпании залагат на ваксините, за да спасят бизнеса си

Неваксинирани служители на Delta Air Lines ще плащат допълнителни здравни осигуровки, а Canada Air вече наема само ваксинирани

11:21 | 26.08.21 г. 17
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Неваксинираните срещу коронавируса служители на американската авиокомпания Delta Air Lines ще трябва да плащат по 200 долара допълнително всеки месец за здравния си план, анонсираха от компанията, цитирани от Ройтерс.

Въвеждането на допълнителни вноски към здравните планове, които са изготвени от работодателите, е широко разпространена практика в САЩ. Големи компании например събират допълнителни средства от своите служители, които пушат.

Мярката на Delta Air Line влиза в сила от 1 ноември и чрез увеличените вноски компанията ще опита да ограничи финансовия риск от разпространението на коронавируса. Изчисленията на компанията например сочат, че допълнителните разходи за болнично лечение на коронавируса достигат 40 хил. долара на човек.

Засега синдикатите на пилотите в Delta не смятат да се противопоставят на идеята, защото мярката няма да обхване техните членове, които имат специално договорени здравни планове. Но не всички пилоти са членове на синдикат.

75% от служителите на авиокомпанията са ваксинирани. В последните седмици обаче техни служители се налага да постъпят в болница за лечение от коронавирус и справката показва, че нито един от тях няма завършен цикъл на ваксиниране.

Изискването за ваксиниране съвсем не е единичен случай - United Airlines вече направиха задължителна ваксинацията за своите служители, а Air Canada в момента наема само ваксинирани. От 31 октомври канадската авиокомпания ще уволнява или изпраща в неплатен отпуск всички, които нямат поставена ваксина срещу коронавируса.

Като цяло тези изисквания не са изненада - въздушният транспорт е сред най-тежко пострадалите от пандемията от коронавируса. Въпреки сигналите за възстановяване на икономиката American Airlines например съобщиха, че приходите през август са далеч под прогнозите на фона на по-малкия брой резервации и увеличените откази за пътуване.

Компанията засега залага на стимули за ваксинираните - допълнителен почивен ден през 2022 г. и 50 долара бонус.

В понеделник (23 август) Агенцията по храни и лекарства (FDA) в САЩ дадe пълно одобрение на ваксината на Pfizer/BioNTech и още тогава се заговори, че това може да отвори вратата на задължителното ваксиниране в страната.

Преди това ваксината се използваше под специално разрешение и още тогава компании се опитваха да насърчат своите служители да се ваксинират, за да опазят бизнеса си от затваряне при разпространението на по-заразния делта вариант.

Според анализите този вариант в момента е активен основно в щати, в които нивото на ваксинация е слабо.

Компаниите имат подкрепата на властите - президентът Джо Байдън призова частния бизнес да изиска от своите служители да бъдат ваксинирани. Нещо повече - от 12 септември всички работещи неваксинирани ще трябва да правят веднъж седмично тест за коронавируса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

17
rate up comment 2 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 2 години
"Ковид тестовете са фалшиви" Да, ясно кой е ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 2 rate down comment 1
julian12
преди 2 години
За глу-па-ка под мен. Понеже са на 80 умират със и без ваксини. Ковид тестовете са фалшиви, тоест не умират с ковид.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 0 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 2 години
*ваКсинирани
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 1 rate down comment 4
Dr. Vatnikov
преди 2 години
За дъртака, който не може да асимилира написаното - когато почти всички в групата на 80+ са валсинирани, умират валсинирани, няма как да е по друг начин. Ама цял живот лозунги в държавното предприятийце водят дотук.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 5 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 2 години
Отново обяснявам: според статията, 100% от починалите са напълно ваксинирани - това го разбирам с две дози. Нищо повече не съм твърдял. Затова и целият ти ферман не ми е интересен. Аз не съм антивяксър - имунизиран съм срещу каквото се сетиш! Но ако съм имунизиран срещу детски паралич, едра шарка, холера, нилска треска, малария, полиомелит, туберкулоза и какво ли още не, това значи, че нито съм боледувал след ваксините, нито някога ще боледувам от тези болести!!! Анадънму? Ваксина, която пуснаха с барабанен гръм, че ще спаси света от ковид и ще ни върне нормалния живот, се оказа пълно измама! Имунизираните се заразяват, боледуват и умиргът! Неимунизираните се заразяват, боледуват и умиргът! И ква е разликата между имунизирани и неимунизирани? Шти кажа: неколкостотин милиарда в касичките на неколко тариката. Обаче некои (малко, но не пренебрежимо малко) имунизирани мераклии гушината китката вследствие на самата ваксина. И ся пак ми напиши ферман - пак няма да го чета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 2 rate down comment 0
julian12
преди 2 години
Значи ако са ваксинирани и ***, може! Ако не са ваксинири и пак ***, не може! Ей, туй лявото племе е много гладко и обло...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 2 rate down comment 1
zelka007
преди 2 години
ми те над 80г (850х души са на тази и нагоре възраст) са ваксинирани на 100% , там нема неваксинирани за да има друга статистика ... :))) ... от 70-79 ( около 4млн са в тази възраст) и са ваксинирани на 99% ... като пишеш в % знаеш ли числата зад тези % ... ?! ... знаеш ли че позитивните случаи на хора над 70г са единици за цели области ... ?! на ден по един или двама , като има дни и без позитивни в тези групи . ми те на болнично лечение са по 1000 човека от тази възрастова група . в интензивното са по 100 от тях . колко възрастни познаваш над 80г вкарани в интензивно , приспани и на командно дишане за по една седмица , оцелели ... ?! та ако са били 3 починали и 3-мата ваксинирани колко е % на починалите ваксинирани ... ?! ... в материалът доктор ти обяснява , че са щели да се видят в чудо , ако не са били ваксините . и да , ваксините не пазят на 100% , особено много възрастните и болни хора . факт . и заразените на дневна база са почти колкото предишните вълни , но смъртни случаи са над 100 ПЪТИ по-малко ... фащаш се кат дядя вова за единият процент и не разсъждаваш над него , ами вадиш заключения и разтегаш локуми ... това как ти звучи : This group is primarily made up of people with cancer, transplant recipients and those affected by autoimmune diseases. While this type of illness can manifest itself at any time of life, prevalence increases with age. This means that the deaths registered among this collective are distributed in a similar way to the rest of the deaths associated with the coronavirus. ... или не стигна до него ... ?! ... предполагам няма да ти е интересно , но в lancet има едно изследване публикуваха наскоро , как делта варианта пробива ваксините , доста е детайлно . има и сравнение с другите щамове и с оригиналният вирус от ухан . описани са всички видове кръвни серуми които са използвани , от какви пациенти , от къде , има сравнение с ваксинирани , с препобелдували ... това ако ти се търси и чете . ако не , пиши си като стадото , че ваксинираните боледуват и мрът , а безсмъртните неваксани са най-умната популация на земното кълбе ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 4 rate down comment 5
дядя Вова
преди 2 години
++10
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 10 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 2 години
Бе не знам в какви обувки влизам и ти какво си превеждаш, но по-асно не може да бъде написано: (The majority of those who have died were fully vaccinated the rate is nearly 100% for the over-80s and 97% for the 70-79 group) . Ясно написано - повечето умрели са били напълно ваксинирани! Който иска, да си го тълкува свободно както му изнася на либералния характер! На мене с трольовци не ми се занимава, който иска да спори с тебе. Целата ви пераска либерална картонена къща се разпада - от Афганистан, през уникалното управление на Цайдън, та до зелените фъ шкии, с които заринахте цивилизования свят и го докарахте до фалит. Догодина тук ще е пълно със статии за измамата с ваксините, изпофалирали европейски бизнеси заради скъпа и направо недостъпна енергия и съсипани международни търговски и икономически отношения заради пераси и зелени либерал-комунист-сектанти. На дедо ти Мави тезите не са идеологически и политически, а прагматично-кинтаджийски - нали това тука ми повтарят като латерни плоскоглавите ти приятели - че съм минал успешно и изправен през комунизъм, разврат-мутрокапитализъм, евро-педерасизъм и зеленяшки икономически суисаид-изъм - винаги на крака и винаги във форма. И не заради безсмъртната легендарна партия, живееща само в мозъците на комплексираните лузъри, а заради пезапелативния си и неотклоним КИНТИЗЪМ като фундаментално житейско верую. ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 6
zelka007
преди 2 години
хе ... не са го скрили ... започна да влизаш в обувките на дядя вова , само заглавия и тълкуваш както ти изнася... :))) ... прочети го ... ваксината все пак не пази на 100% , има малък % дето не успяват да се преборят и ваксинирани (имуносупресирани пациенти - не знам дали го превеждам правилно) , но има сравнение с другите вълни , по възрастови групи ... интересен е материалът ... https://english.elpais.com/society/2021-08-19/fifth-coronavirus-wave-in-spain-we-would-have-been-living-through-a-massacre-without-the-vaccines.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още