IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Антъни Фаучи: САЩ може да поставят Covid-19 под контрол до пролетта на 2022 г.

Водещият експерт по инфекциозни болести в страната очаква ваксините на Moderna и Johnson & Johnson да получат пълно одобрение през идните седмици

19:27 | 24.08.21 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Greg Nash/The Hill/Bloomberg</em></p>

Снимка: Greg Nash/The Hill/Bloomberg

САЩ може да поставят Covid-19 под контрол до началото на следващата година с потенциалното по-широко одобряване на ваксините през идните седмици, заяви д-р Антъни Фаучи. Той каза това един ден след като Pfizer получи по-широко одобрение за ваксината си от Агенцията по храните и лекарствата (FDA), предава Ройтерс.

Водещият експерт по инфекциозни болести в страната заяви в телевизионни интервюта, че пълното одобрение от лекарствената агенция на ваксината на Pfizer открива пътя за ваксинирането на повече хора. Той допълни, че е възможно одобрение и на ваксините на Moderna и Johnson & Johnson през идните седмици, както и на ваксинирането на деца тази есен.

„Ако постигнем огромно мнозинство от тези 80-90 млн. души, които все още не са ваксинирани, които се колебаят дали да се ваксинират, или не са имали възможност, смятам, че може да видим светлина в края на тунела“, каза Фаучи в интервю за NBC News.

Фаучи, който е директор на Националния институт по алергия и инфекциозни болести, допълни пред MSNBC, че очаква Moderna и Johnson & Johnson да получат пълно одобрение от FDA „относително скоро“, може би в рамките на няколко седмици до един месец.

„Мисля, че има шанс“ Pfizer и Moderna да получат одобрение от FDA за поставяне на ваксините им на деца преди предстоящия празничен сезон, каза Фаучи пред NBC News. „Надяваме се това да се случи до средата или края на есента и началото на зимата“, допълни той.

„Ако успеем да преминем през тази зима и накараме мнозинството, огромното мнозинство от 90-те милиона души, които не са ваксинирани, да се ваксинират, надявам се, че ще можем да установим известен добър контрол през пролетта на 2022 г.“, заяви Фаучи пред CNN късно в понеделник.

Pfizer и партньорът ѝ BioNTech получиха пълно одобрение на ваксината си от FDA в понеделник. Ваксините на Moderna и J&J остават разрешени за употреба въз основа на позволението под условие на FDA.

Американските здравни власти очакват ходът в понеделник да накара още щатски и местни власти, както и частни работодатели и други организации да препоръчат ваксините срещу Covid. Това в съчетание с ваксинирането на някои скептично настроени към имунизациите хора след по-пълно одобрение от FDA може да помогне за преобръщане на тенденциите, отбеляза Фаучи.

„Всичко ще зависи напълно от нас“, каза той пред NBC.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 1
zelka007
преди 2 години
дядя вова , какво става с рассийският противошапен препарат ... ?! нещо куцо излезна това рассийско безаналогово чудо . хем бая странични ефекти , хем не пази , хем не могат и да го произведът , па за одобрение въобще не иде и реч вече ... нещо като су57 , хем самальот 5то поколение , пък падат кат зрели круши из тайгата . уж невидим , пък всички знаят къде лети . ние добре че ще си имаме чистак бърсак нови ф16-ки , поколение 4,5 ... :))) ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 3
дядя Вова
преди 2 години
Не, до 2222 г.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
khao
преди 2 години
исках да кажа че ще успеете и без да си дадете зор...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
khao
преди 2 години
не може... тогава на ще свърши всичко, макс до лятото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
ing5rov
преди 2 години
абе я си е.ете мамата !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още