IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ за кабинета на ИТН: Влизаме в залата, гласуваме против

Депутатите ни не бяха потърсени за отговорен разговор с останалите партии, приемаме, че ще има нови избори, казва Бойко Борисов

12:17 | 03.08.21 г. 18
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ няма да подкрепи правителство на "Има такъв народ". Това заяви на брифинг бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след заседание на изпълнителната комисия на партията.

Всички депутати от ГЕРБ ще бъдат в пленарната зала за гласуването, увери той.

"Да не дадем никаква възможност да се спекулира, че искаме да сме на много ръце разстояние от този хаос. Депутатите от ГЕРБ ще влязат в пленарната зала и ще гласуват против предложеното от "Има такъв народ" правителство, каза Борисов.

Отговорността е тяхна, още повече, че ние изчакахме вчерашния ден да видим дали няма да се вразумят, но не получихме никакво писмо, не че сме очаквали, отбеляза Борисов. Макар и неграмотно написано, щеше да бъде някакъв вид знак, нормално мислещи политици би трябва да си дадат сметка, че когато имаш с 0.5% повече гласове и то в чужбина, а в България си загубил изборите, народът ти казва, че тази партия не иска да бъде изчегъртана. Направили сме толкова неща, че няма как да бъдат изчегъртани, заключи Борисов. Тезата за изчегъртването бе лансирана от самия Борисов в радио интервю малко след изборите през април.

"Приемаме, че ще има нови избори", каза още Борисов.

"ГЕРБ-СДС трябва да стои максимално далеч от тези отровни партии на омразата, които не зачитат волята на народа. Възлагаме на нашите депутати да влязат в залата и да гласуват против правителство, защото всяка друга наша формула на недобронамереност и отговорност би означавала да ни привързват с някакви кукловоди, сценаристи или каквото и да било друго. Ние не искаме това, не сме от тях", каза Борисов.

"Слушайки интервюто на Слави Трифонов, не си представям как ще продължат преговорите, без някоя партия да претърпи огромно унижение“, каза Борисов.

"Хубаво е, че Трифонов иска да поеме отговорност за това, което една година прави, въпросът е как ще го направи и дано го направи. Отговорността е изцяло тяхна“, заяви още той.

Припомняме, че от „Има такъв народ“ поканиха на срещи „Изправи се БГ! Ние идваме!“, „Демократична България“ и БСП, за да им представят структурата и състава на проекта на Министерски съвет. В края на миналата седмица мандат за съставяне на правителство от държавния глава Румен Радев получи Пламен Николов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

18
rate up comment 1 rate down comment 2
khao
преди 2 години
правиш ли се че не ме разбираш... или наистина не ме разбираш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 2 rate down comment 2
Solar Power
преди 2 години
може да е фибран или стиропор но все тая .... не е добро саниране но не е нищо все пак :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 4 rate down comment 3
Solar Power
преди 2 години
Ако искаш да вадиш потъващите пари в държавата то първо трябва да се заемеш с БДЖ и после с държавните Марици ! Тези по санирането и магистралите ги остави ... и там потъват но не са 100% .... все по някой километър магистрала се появява и нови шарени панелни блокове изолирани със студиопор :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 4 rate down comment 2
Solar Power
преди 2 години
за Костов гласувам винаги...... още от едно време преди да го обвнинят ,че имал 500 милиона в турска банка а пък после си купил остров в Гърция. Тези кьорфишеци не минават през мен както и тези за кюлчетата. За санирането какво да кажа виждам насам натам оправени блокове ... колко да са ок не знам , но живущите са щастливи и сметките им са по малки, магистралите липсват и е много лошо пари трябва да се наливат няма как. От бикойни последния път загубих доста... малко над 40К понеже играх шорт :( .... но случва се. Не може винаги да се печели :) ББ не е цвете но го предпочитам от това безвластие каквото е в момента или всички да се карат за баницата. Между другото в момента се "краде" много повече :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 2 rate down comment 3
khao
преди 2 години
печелеше в началото... от поне 5г, тиквата си купува изборите... в нашия край е масово и никой не се крие даже..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 2 rate down comment 2
khao
преди 2 години
Ти не си гласувал за Костов... хахахах, пак те хващам в лъжа! ... и не ми разказвай анимациони филми за кюлчета. кажи за санирането, за ббр за ктб, за дървената мафия с дпс за магистралите, за язовирите, за държаните хора по арести, за екстрадиране на чужденци без съд... кажи за колко е осъдена България, сако заради нарушение намчовешки права и тнт... и тнт. Гласувал бил за Костов... печелещия от биткоин по всяко време, хахахахахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 6 rate down comment 3
Solar Power
преди 2 години
Колко да е лош .... изборите и то 4-5 пъти последователно казваха друго... Дори и последните :)Аз винаги съм гласувал за Костов , но не съм заблуден и виждам каква е истината ..... и пак ще си гласувам за Костов.....А ако ти вярваш на глупостите за кюлчетата си е твой проблем. За тях мога да кажа само ,че полицията в Испания прекрати Барселона гейт понеже просто няма нищо :) Е винаги може да ти остане тръпка,че например ББ е раздал кюлчета на испанската полиция :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 4 rate down comment 4
khao
преди 2 години
ти луд ли си или зависим от герб...по лош капитан не сме имали в новата ни история...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 5
Solar Power
преди 2 години
Каквото и да е ББ все пак беше начело на държавата и последните 10 години макар и с някои недостатъци не беше чак толкова лош капитан.В момента кораба е без капитан вече няколко месеца ..... ако морето стане бурно ще видим зора ..... всеки като гледам бяга от отговорност иска друг да му свърши черната работа ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 4 rate down comment 0
vzhekoff
преди 2 години
Той е за психиатрията този.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още