След криптосрива: печалбата от биткойни на Tesla e почти унищоженa

Ако производителят на електромобили продаде днес всички свои биткойни, със сугирност ще е на загуба

   1| 2    
0
 
2
 
18
khao до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
ще пуснат нова серия... но както знаеш, няма да се случи...
1
 
2
 
17
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Един лаишки въпрос: какво се случва след като последното биткойнче е изкопано? Когато вече няма миньори, които осигуряват ресурс? Кой ще плаща тока и разходите за трафика при плащанията? Ще стане ли платена услуга трансфера на биткойнченца?
2
 
2
 
16
khao до: cherney
преди 1 месец
Няма профилна снимка
тоа пааа, що си мислиш че ще си направя труда да стана докато ти говоря..... кухата ти тиква нима си представя че пирамидата се върти безплатно? не е... доста скъпо струва въртенето на тая *** хеш функция в търсенето на ценните нулички :))) ... и става по скъпо всеки ден, все едно е истинска пирамида, хахаха
1
 
4
 
15
Dr. Vatnikov до: cherney
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Мисля, че си в голяма грешка относно определението за пари. Да, еврото, доларът и юанът са пари, а биткойна не е. По същата логика тогава могат да се определят гранитните камъни като пари - лимитирани са и ако едно село ги приема като ценни - за тях може и да са ценни. Зад биткойна НЯМА НИЩО, никакъв фундамент, никакъв бизнес, никакъв продукт, който носи печалба, следователно всичко зависи единствено от доверието към него. А той доверие от държавите никога няма да получи, тоест, му остава да бъде разменна монета между група физически лица, които му вярват, докогато му вярват.
4
 
2
 
14
cherney до: khao
преди 1 месец
Няма профилна снимка
"биткоина няма бъдеще, въпрос на време е печатането му да стане супер скъпо.."-----------------Хахахахаха. Седни си, слаб 2
2
 
4
 
13
cherney до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
"Всеки среднограмотен студент знае, че лимитирана валута е ВРЕДНА за икономиката. "------------Именно. Щатските данъчни, т.е. IRS, от 2014г. изискват плащане на данъци при продажба на биткойн, доколкото го определят като asset. Биткойн може и да е замислен като разплащателно средство в интернет, но с времето се е наложил като актив. Световната икономика действително ще ползва дигитални евро, долар и юан, но това са currencies, а не money. Няма как нещо да е money, ако в рамките на десетилетие губи 2/3 от покупателната си способност. Cash is trash, както казва Рей Далио.
1
 
5
 
12
khao до: d91ff
преди 1 месец
Няма профилна снимка
... и защо му трябва на човек да притежава част от картина на да винчи? ... да, дигиталната ера започна и много хора оше се адаптират и се опитват да я разберат... и всяка начало на нова ера се появяват шарлатани които изкарват пари на гърба на неразбралите новата ера... биткоина няма бъдеще, въпрос на време е печатането му да стане супер скъпо..
1
 
5
 
11
Dr. Vatnikov до: cherney
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Аз може и от биткойн да "не разбирам", което всъщност е масовото клише, след изказване на доводи против, но разбирам от икономика. И това, че някой си е създал някаква имитация на пари, не означава, че някога ще се ползва, при това масово. Всеки среднограмотен студент знае, че лимитирана валута е ВРЕДНА за икономиката. Да не говорим изобщо за другите противоречия с икономиката. И да, валутите ще се дигитализират, но икономиките ще ползват дигитален долар, евро, юан и тн., а не биткойн. А тия лозунги от стила влака на гарата изобщо няма и да ги коментирам. И още нещо, това, че нещо се търгува 24/7 не му придава никаква стойност.
4
 
3
 
10
cherney до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Съжалявам и не го приемай лично, но нищо не разбираш от биткойн. Това е първата форма на пари в историята на човечеството, зад която стои математиката и представлява дигитален монетарен протокол, който прави това с парите, което Google направи с информацията, а Facebook с общуването, т.е. дематериализира ги. Всякакви критики към биткойн в стил "не произвежда нищо и не създава стойност" показват пълно неразбиране на материята. 99% от населението на света не разбира биткойн и ще стои като човек на перона на жп гара, който маха на преминаващия влак.
4
 
3
 
9
cherney до: d91ff
преди 1 месец
Няма профилна снимка
"защото "манипулират" цените с цел максимална печалба, затова биткойна има такива големи скокове и спадове"-----------------------Никой нищо не манипулира. Биткойн е единствения актив, който се търгува свободно 24/7 без каквито и да е ограничения. А волатилността е цената, която се плаща за този растеж през последното десетилетие.
   1| 2