IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Има такъв народ" ще се консултира за кабинет с формации, от които очаква подкрепа

Абсолютно осъзнаваме това, което лежи на нашите плещи, каза Ивайло Вълчев от партията на Слави Трифонов по повод отговорността за съставяне на правителство

18:06 | 20.07.21 г. 7
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Обрат в позицията на "Има такъв народ" – преди да представят новото си предложение за правителство с техен мандат, от партията на Слави Трифонов ще проведат консултации с формациите, от които очакват подкрепа. Това обяви Ивайло Вълчев след заседание на парламентарната група, цитиран от БНР.

Той обяви, че вече са си направили изводите и оттук насетне „нещата, които трябва да бъдат обявявани в парламента, ще бъдат обявявани там, а нещата, които трябва да бъдат обявени след разговор с другите парламентарни групи, първо те ще ги научат“.

"Ние ще комуникираме по начина, по който е изискуем", заяви Вълчев и допълни, че със сигурност ще бъдат максимално диалогични и комуникативни.

Парламентарната група на "Има такъв народ" се събра в сградата на т. нар. "малко НДК" днес. По повод срещата Вълчев беше лаконичен, че тя е "най-нормално виждане" на членовете на парламентарната група преди началото на новия парламент.

Вълчев, който е един от сценаристите в шоуто на Слави Трифонов, отклони и журналистическите въпроси за бъдещия председател на парламента, който трябва да бъде предложен от най-голямата парламентарна група, която след изборите на 11-ти юли е ИТН, както и дали това ще е Ива Митева, която бе председател в 45-ото Народно събрание.

"Още утре след началото на заседанието ще знаете това", каза Вълчев.

Вълчев обясни, че утре, предвид важността на деня и неговия церемониален характер, най-вероятно само ще бъде уточнено кога ще се случват разговорите с останалите парламентарни групи в състава на 46-ото НС за подкрепа на евентуален бъдещ проектокабинет, излъчен от ИТН.

Той подчерта, че името на новия министър-председател ще бъде обявено там, където му е мястото.

Мика Зайкова, която се очаква да открие първото заседание и на 46-ия парламент, заяви, че още не си е подготвила речта.

"С избора, който направи българският народ, ни каза много точно какво иска", категорична бе тя и добави, че надсловът "Съединението прави силата" продължава да е формулата за успех.

"Изборът е демократична процедура, но хайде да не прекаляваме с ползването на тази процедура, да седнем и да си свършим работата. Да си структурираме парламента, да си изберем правителство и да заработим за хората, защото те това чакат", посочи Зайкова.

Що се отнася до името на новия председател на парламента, Мика Зайкова заяви, че подкрепя напълно Ива Митева.

По думите й тя е великолепен юрист. Пълна подкрепа за кандидатурата на Митева бе заявена и от председателя на правната комисия в 45-ото Народно събрание Радостин Василев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 3 rate down comment 0
bgMan
преди 2 години
Статуса и билета си ги имам и без теб от компаниите, за които работя. А ти защо тролиш тук ами не се подвизаваш в сайтовете на руската си родина?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 1
zelka007
преди 2 години
'бaх тия копейки ... каква сила са ... :))) ... с лекота раздава самолетни билети ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 3
дядя Вова
преди 2 години
Плащам ти еднопосочен билет до Щатите, ако си осигуриш Зелена карта - с гаранция за доживотно стоене в САЩ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 4
bgMan
преди 2 години
*** като теб пък са доказателство, че колониалният статус и Хегемона нямат значение, когато политическата власт е узурпирана от национални предатели русофили + представители на българската мафия.Нали затова и точно преди изборите активираха "Магнитски" за да не си въобразяват много глупости ваш'те жалки крадливи русофилски мутрии и мутресии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 2
дядя Вова
преди 2 години
Само така си мислиш. > Колониалният статус и Хегемона на подлежат на преговори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 4
bgMan
преди 2 години
Точно обратното е. Новите мутри си смениха името на ***- Има еБанн Народ Изперкал .Сега чалгарите клекнаха пред ДПС и Москва и ще правят коалиция с *** и с Прокофиево-Маджовите умнокрасавци с подкрепата на БСП и ДПС .Честита ви промяна излъгани работливи камилчета! Да работите още повече сега и да плащате повече данъци, че чекмеджетата на новите муутрии сънуват същите неща като чекмедженцето на джипкаджията ББ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
дядя Вова
преди 2 години
Аре да озвучат накрая какво са им заповядали от Козяк 16.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още