IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разрешиха ваксинирането на деца над 12 години срещу COVID у нас

Необходимо е единият от родителите да попълни формуляр за информирано съгласие

16:10 | 21.06.21 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Akos Stiller / Bloomberg</em></p>

Снимка: Akos Stiller / Bloomberg

От 3 юни т.г. децата над 12-годишна възраст могат да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 с ваксината на производителя Pfizer/BioNTech. Това съобщават от Министерството на здравеопазването.

Родителите, които искат децата им да бъдат имунизирани срещу COVID-19, могат да го направят при общопрактикуващия лекар или във ваксинационен център. Имунизирането се осъществява по общия ред, като е необходимо единият от родителите да попълни формуляра за информирано съгласие. 

Кратката продуктова характеристика на ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech можете да видите тук.

Европейските държави могат да започнат ваксинирането на деца между 12 и 15 години, след като европейският лекарствен регулатор (ЕМА) одобри в края на май използването на ваксината срещу COVID-19 на BioNTech/Pfizer и в тази възрастова група.

Ваксината на BioNTech и Pfizer защитава безопасно и децата между 12 и 15 години от болестта Covid-19. Това доказват публикувани данни, които вече са били в  основата на спешното одобрение на ваксината в САЩ в тази възрастова група и които са на разположение на Европейската агенция по лекарствата за тестване за одобрение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 6
penman
преди 2 години
Ало, лудия, върви да миеш тоалетните и си пии хапчетата! Мисловните дейности не са ти по силите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
michaelis23
преди 2 години
че Бълхарията е пумияpcка държава то от ясно по ясно, а вие преписвачите на пропаганда пълни еббaллници, НО ми е много любопитно кой с всичкия си ше си пусне детето под инжексията ей тука ми е нооо странно и любопитно кат знам племето какво е .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още