IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Родители протестираха пред Столична община заради детските градини

Извън общинските градини в София останаха хиляди деца

18:33 | 04.06.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Пореден протест на родители се проведе пред Столичната община заради недостига на места в детските градини, предаде bTV.

След първото класиране извън общинските градини в София останаха хиляди деца, а родителите поискаха оставката на кмета Йорданка Фандъкова.

Те настояват и за компенсации, и то без ограничение във възрастта на децата, както и за бързо довършване на проектите за строителство.

В ефира на bTV зам.-кметът по образованието Мирослав Боршош заяви, че много би искал той и екипът му да формират пакет от 650 лв. месечно тази година и той да стигне до родителите на всяко дете, което не е прието в общинска детска градина и ясла.

На 11 юни е третото класиране, а на 25 юни е четвъртото. През август е последното класиране и тогава местата за деца със специални образователни потребности ще бъдат обявени. Ако те не са заети, част от техните места ще се освободят за чакащите деца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
serafima
преди 2 години
Някои от вас знаят вица, който върви днес. Най-трудно в света е на млад човек да влезе в световно престижните университети -тази, този и този, като в първата десетка влиза и детската градина на ъгъла на улица в Красна поляна.Нямам думи на възмущение от основни неизпълнение неща от сегашната наложена ни кметица, учителката по руски от Самоков, което й определя кръгозора.Преди 1989 г. имахме МНОГО повече деца (бяхме 9 милиона, а днес сме повече от 6 милиона) и естествен прираст от сега, а тогава не стоеше ВЪОБЩЕ въпросът за липса на места в детските градини. ГЕРБ и фандъкова обещаваха какво ли не, като през 2018 г. Данка произнесе, че до две години въпросът ще бъде уреден. Сега сме 2021 г. и пак не се вижда изход. А решение на въпроса имаше и ИМА. Правете си изводи, какво хора ни управляваха!Възмущавам се от основни неща, които се задълбочават дори - МРЪСНИЯ въздух в София, грозно потрошените тротоари по НАЙ-централните малки улици в София (наскоро имаше снимка на една жена със пукната глава на улица "Бузлуджа"), но данка я возят на скъпи коли с охрана. И знаете как я избраха последния път тази Ромска кралица - с купуване на ромското население. В същото време в богатите страни кметовете се придвижват или с велосипед, или пеша.Предстоят избори. МИСЛЕТЕ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още