IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевен дава над 13 млн. лева за 14 нови електробуса

Проектът е по ОП "Околна среда" и е част от мерките за намаляване на замърсяването на въздуха

14:26 | 13.05.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Chris Ratcliffе, Bloomberg</em></p>

Снимка: Chris Ratcliffе, Bloomberg

Плевен ще се превърне в първия град в България, който ще има изцяло електрически обществен градски транспорт. Местните власти са сключили договор за доставка на 14 нови електробуса от китайският производител Yutong, съобщават от Българската автомобилна индустрия (БАИ).

Стойността на договора е 13,4 млн. лева (с ДДС). Средствата са по ОП "Околна среда" за периода 2014 - 2020 година и са по мярката за намаляване на замърсяването на въздуха.

Новите електробуси ще бъдат доставени до края на 2021 година, отчитат още от БАИ.

Те са 12 метрови с 32 седящи места, нископодови, с обособени зони за детски колички и трудноподвижни хора. Достъпът до тях е улеснен благодарение на механичната рампа и системата за накланяне.

Корпусите са от двойно галванизирана, високоякостна стомана и са снабдени със система за видеонаблюдение и за наблюдение и диагностика в реално време.

Пробегът на един електрически автобус Yutong при пълен заряд е до 400 километра, а времето за зареждане на батерията е под 4 часа. На година един автобус пести над 67 тона емисии въглероден диоксид, се казва още в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
Един Българин
преди 2 години
Колко цикъла на зареждане има батерията до спадане на капацитета до 80%? Предлагат ли се резервни части и на каква цена? Колко струва нова батерия?Да не се окаже че поддръжката е много по-скъпа и си ги купуваме всяка година? Т.е. дръжте старите в гаража че може да се наложи да ги извадите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още