IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо Сейшелите отвориха границите си за чуждестранни туристи?

Островната държава е на второ място по ваксиниране срещу Covid-19 след Израел

17:37 | 07.05.21 г. 1
Защо Сейшелите отвориха границите си за чуждестранни туристи?

Сейшелите поеха добре управляван риск с отварянето за чуждестранни туристи след 25 март, защото 80-процентен дял от икономиката на островната държава зависи от туристическия сектор. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Максим Бехар, почетен генерален консул на Сейшелите в България.

Той разказа, че Сейшелите са на второ място по ваксиниране срещу Covid-19 след Израел - близо 80% от населението вече е ваксинирано, а до края на май делът на хората с имунизации може да достигне 100%. Той посочи, че ръстът на новите случаи на заразени с коронавирус се дължи единствено на повечето туристи, но за момента само двама души са в болница, а всички останали са под карантина. 

“Смята се, че ако продължи изолацията, това ще доведе до по-голяма катастрофа в страната, затова правителството избра по-малкия риск”, обясни гостът.

Бехар отбеляза, че правилата за ограничаване на разпространението на коронавируса в страната са много строги - изисква се носенето на предпазни маски за лице, дезинфекция, спазването на дистанция.

Гостът посочи, че в случай на положителен PCR тест на турист той се изолира, докато не предостави отрицателен тест. Един от най-големите хотели в страната е бил предоставен на държавата за тази цел, стана ясно още от разговора.
Бехар коментира и отношенията между България и Сейшелите.

“Нямаме кой знае каква търговия между двете страни с изключение на това, че във всички малки магазини на Сейшелите могат да се купят български вина”, посочи той. Според експерта туристическият сектор дава възможности за развитие, като трябва да има повече предложения от българските туроператори.

“Започва нова ера в развитието на туризма на Сейшелите”, изтъкна Бехар.

Целия разговор вижте във видео материала на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 3
julian12
преди 2 години
За пореден път доказателство, че или ваксините работят или имаме casedemic, или и двете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още