IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт: След развода за Бил Гейтс е глобалното затопляне, за Мелинда - феминизма

Раздялата няма да има никакъв пряк ефект върху компаниите, посочи Станислав Касчийски, специалист по дигитални медии

18:35 | 05.05.21 г. 4
Експерт: След развода за Бил Гейтс е глобалното затопляне, за Мелинда - феминизма

"По информация на New York Times такъв предбрачен договор съществува, но според TMZ, която е известна с бързината си по публикуване на документи, които невинаги са достоверни, такъв няма", посочи той.

Станислав Касчийски коментира, че новината за раздялата на милиардерите е дошла от Cascade Investment - фондът, собственост на Бил Гейтс - който преди броени часове е прехвърлил 1,8 млрд. долара към Мелинда Гейтс.

По думите му на могат да бъдат намерени сходства с раздялата на Джеф Безос и Макензи Скот, чието имущество беше разделено 1 към 4 и Скот се превърна в четвъртата най-богата жена в света.

"Тогава Скот Макензи раздаде много бързо 6 млрд. долара за благотворителност от своите 36 млрд. долара. Вероятно това може да се случи и с Мелинда, която и в момента инвестира в благотворителни и филантропски инциативи", обясни Станислав Касчийски и прогнозира, че тепърва можем да видим Мелинда Гейтс в ролята на независим филантроп.

Специалистът по дигитални медии уточни, че вероятно има следбрачен договор и разводът няма да има никакъв пряк ефект върху компаниите, тъй като Бил Гейтс вече не е част от борда на директорите на Microsoft и Berkshire Hathaway.

"По-скоро очите са насочени към Bill & Melinda Gates Foundation, която разполага с 49,8 млрд. долара. Тя е сред тези на първа линия в битката с Covid, развитието на медицината, инициативата COVAX на Световната здравна организация за предоставяне на ваксини за по-бедните страни, както и борбата с климатичните изменения", поясни Станислав Касчийски.

Според него фондацията ще продължи без смущения своята работа, като Мелинда ще се фокусира повече върху феминизма и жените лидери, докато Бил Гейтс ще обърне повече внимание на глобалното затопляне.

В разговора беше засегната и конспирацията за чипирането с ваксини, като Станислав Касчийски припомни, че тя произтича от инвестиция на Bill & Melinda Gates Foundation в технологичен стартъп, който разработва чипове, съдържащи цялото медицинско досие на даден пациент.

"Ваксините биха били доста по-скъпи, ако имаше чипове в тях. И самите чипове на този стартъп не могат да бъдат инжектирани с обикновена игла заради тяхната големина", коментира експертът по дигитални медии.

Повече по темата за раздялатаа на Бил и Мелинда Гейтс, както и за решението на Facebook за профила на Доналд Тръмп, може да видите във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 2 години
тъъъпо, надвах се да е обратното!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
michaelis23
преди 2 години
EINER DER KAELTESTEN APRIL-MONATE SEIT 40 JAHRENhttps://***.mdr.de/wissen/april-wetter-kaeltester-monat-klimaerwaermung-100.html--------------------------------------------------------------Април един от най студените месеци през последните 40 години - Според мене на Били сливенските цигaaнски ковpeeтини са му изпили вече мозъка щот парите, за да му ги изпият ше треа се понапрегнат ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
serafima
преди 2 години
Защо ли не са ми дерт тези двамата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
ing5rov
преди 2 години
а за света - от трите най-дългия ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още