IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италианският служител, който не е ходил на работа от 15 години

„Кралят на отсъствията“ е спечелил заплата за над 500 хил. евро, без да се появява на работното място

16:42 | 22.04.21 г. 6
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: unsplash</em></p>

Снимка: unsplash

За да поставим това в перспектива: Ангела Меркел влезе за първи мандат в канцлерството през 2005 г. В същата година и първото видео беше качено на неясна платформа, наречена YouTube. Парламентарните избори в България родиха тройната коалиция, а в Италия служител в публичната адмирация отива за последен път на работа, но продължи да получава заплатата си през следващите 15 години.

Това поне твърдят италианските власти, които сега обявиха публично случая като част от разследването „Непълен работен ден“, съобщава британският Guardian. Според сега известната информация мъжът е бил нает в болница Pugliese-Ciaccio в калабрийския град Катандзано.

Твърди се, че „кралят на отсъствията“ е получил заплати за общо около 538 хил. евро, без да се появи на работното си място. Прокуратурата го обвинява в измама, злоупотреба с длъжност и изнудване.

Очевидно (не)работното поведение на мъжа е било най-малкото забелязано и преди 2005 г. Твърди се обаче, че чрез заплахи той е принудил началника си да не предприема по-нататъшни действия срещу него.

Когато този началник се е пенсионирал, казусът със служителя очевидно е бил забравен - но изплащането на заплатите продължава. Сега мъжът е на 67 години.

Продължителността на измамата и огромните суми пари правят случая специален, но не е изключение. От 2015 г. властите в Италия предприемат действия срещу болнични и измами с работно време.

Така например нашумя и случай с кметството на туристическия град Санремо на Ривиерата. Там скрити камери уловиха общо 35 служители, които са нарушили системата за запис на работното време. Понякога те са карали съпругите си да активират записването на престоя им. Други служители са се регистрирали лично, но след това са отивали да пазаруват или да плават с кану. Твърди се, че тези измами са продължили поне две години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 1
doba
преди 2 години
NZero,Предполагам за този случай споменаваш:https://***.bbc.com/news/technology-21043693
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 1
NZero
преди 2 години
А помните ли случая, един от Щатите, дето работеше като програмист и прехвърляше работата си на някой в Пакистан ли беше, или Индия, а се оказа че и работата му беше някаква по-чувствителна...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 2
mrynmryn
преди 2 години
То и тук е същата работа, веднъж ми се наложи да отида до митницата във Варна, гледам работно време от 9ч., отивам в 9:05, питам някакъв служител, къде са хората по гишетата, а той ми вика - ми те почват работа към 10 (видях ги през стъклото, че пиеха кафе и си говориха). Не искам да знам в колко си тръгват, че едва ли пак ще се спазва работното време. И това са 300к човека у нас, от които поне 200к го правят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
doba
преди 2 години
Имаше случай и с един французин преди време, на държавна службичка.Чак след като се пенсионира разбрали, че 20г абцолютно нищо не е вършил.Отива, сяда си на бюрото и според неговите думи 'чакал нарерждания'.И така 20г. :)Баха го дали на Съд, но според закона заключиха - изпълнявал си е съвестно задълженията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 2
melon
преди 2 години
Българите не са в позиция да се изказват за икономика, която е в топ 10 по БВП...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 4
Балониада
преди 2 години
Тея макаронаджии трябва да им бият шута и от ЕС. баси тарикатите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още