IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: Спрете да спекулирате, че няма План за възстановяване*

Управлявайте, ние сме опозицията, обърна се към новия парламент премиерът в оставка

10:06 | 18.04.21 г. 10
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Спрете да спекулирате, че няма План за възстановяване – той е правен от над 200 човека, 38 работни сесии с Европейската комисия има. На практика не е възможно да се чете в парламента, на практика трябва да им го чета до края на юли.

Това каза на извънредна пресконференция в централата на ГЕРБ тази сутрин премиерът в оставка Бойко Борисов, предаде  БГНЕС. 

В началото на пресконференцията Борисов поиска да не се спекулира по никакъв начин с Плана за възстановяване.

"Умолявам колегите, най-отговорно – приемете го, той е добре направен. Отхвърлете го, като не ви харесва – дайте си вашия план, но спрете да спекулирате, че няма план. Единственото, което не сме писали, е асфалт. Готови сме във всеки един момент да го представим, но той трябва да бъде четен от хора, които разбират и от експерти", каза още Бойко Борисов.

Премиерът в оставка Бойко Борисов ще се яви на изслушване в парламента в сряда, стана ясно от думите му по време на брифинга в централата на ГЕРБ днес.

"Аз възнамерявам да се явя, ето го Плана, но те ме викат не за Плана, има го, депозиран е в парламента, те искат да правят от парламента народен съд", каза Борисов. И попита: Защо да се явя, като те са ми гласували оставката. По тяхното решение, аз вече съм гражданин", заяви Борисов в отговор на журналисти дали ще се яви в Народното събрание на 21 април.

Според него след като се е видяло, че има ново мнозинство в Народното събрание: „Росенец повече няма да бъде закачан, бъдете сигурни, няма да има и мажоритарни избори, защото оправданието е, че трябва да бъде по-спокоен парламента. Колко по-спокоен? Сега имате пълно мнозинство. Направете ги, докога ще чакаме!”.

Относно разпускането на Националния оперативен щаб Борисов предложи д-р Александър Симидчиев да го оглави и той да дава указания на министрите, докато има ново правителство. Борисов е разпоредил Националният оперативен щаб да се сформира отново и да продължи да работи, докато не бъде избран нов, стана ясно още на брифинга.

Борисов отново каза, че благодарение на него в България не сме разбрали за миграционна криза. "Вие не разбрахте и за гръцката финансова криза. В понеделник като дойдат плащанията, ще дойдат 8 млрд. лева във фискалния резерв по време на пандемия. Българите, в голямата си част от бизнесите, не разбраха, че има пандемия", заяви той.

Според него новите партии в парламента няма да съставят правителство, а пък ГЕРБ няма цел да бави мандата, който се очаква да получи от президента следващата седмица.

"Моят страх е, че няма да се направи правителство. Аз съм се оттеглил от всички места, за да не дразня. Те искат служебно правителство на Радев", каза Борисов.

В заключение Борисов каза: "Управлявайте. Вече няма дума „Борисов да отговори”, ние сме опозицията".

* Обновена към 13.00 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 2 rate down comment 6
baba_meca
преди 2 години
'Управлявайте, ние сме опозицията' като е опозиция защо е тръгнал да прави правителство? *** ли е?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 2
zelka007
преди 2 години
*** = ***.та
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 3
zelka007
преди 2 години
Бащицата е велик ... всички след него ще стъпят на темелите поставени от мъдрото Му управление , ръководен и контрол по строежите ... само имам лека забележка , с цветанЪТ и многобройните други *** , като се надприказваха за предишните какво били свършили/несвършили беше ербаб , разследвания , прокурори , съдилища , са му е кофти ... мдаа , да застане малко от другата страна , дет се вика да чуе ехото си ... :)))по стара българска традиция , отричаме и оплюваме всичко от предишните и започваме с нови сили , по издържалите времето методи ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 5
ing5rov
преди 2 години
няма други ... системата е такава , пък и предателите на са непременно в червен цвят , както ти се ще ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 5
bgMan
преди 2 години
Разбира се, че трябва да отговаря но не пред най-големите национални предатели, проекти на Решетников и ФСБ, защото те са по-лоши и от него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 5
ing5rov
преди 2 години
"Прав е."... прав е естествено , откъде накъде той трябва да отговаря на въпроси свързани с деяния от 2009 до 2021 а ... ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 5
дядя Вова
преди 2 години
Сещам се за баснята на Езоп.Там за една умираща лисица покрай един поток и едни кърлежи.В ролята на лисицата - народа естествено.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 4
bgMan
преди 2 години
Прав е.И много хубаво ги оставя да си проличи какви хубави некадърници и бездарници са ИТН, Изправи се мутри вън и БСП.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 3
IQ96
преди 2 години
Доста добро изказване, разбира се в неговия стил, но иначе- смислено и вярно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 5
ing5rov
преди 2 години
при бай Ставри ... без чекмеджето !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още