IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Личните лекари се наредиха на опашка за РНК ваксини

Те ще получат по два флакона Pfizer и два флакона Moderna

11:29 | 06.04.21 г. 8
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Опашка от лични лекари се изви пред столичната Регионална здравна инспекция (РЗИ). За първи път семейните доктори ще получат РНК ваксини -  по два флакона Pfizer и по два флакона Moderna (общо 32 дози).

Пред БНТ медиците коментираха, че те са крайно недостатъчни. Според РЗИ се очаква следващата седмица семейните лекари отново да получат РНК ваксини.

Малко по-рано председателят на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари д-р Георги Миндов сравни получаването на ваксините срещу COVID-19 с реденето за банани по време на социализма. Пред bTV той се оплака, че е бил известен, че днес ще получи ваксини с мейл в 18 ч. вчера. Във въпросната електронна поща пишело, че ваксини ще се раздават до изчерпване на количествата. 

Той изрази недоволството си, че така на практика „който се нареди пръв на опашката - той ще получи ваксина".

Вчера в България пристигнаха 62 010 дози от ваксината на Pfizer. Следваща доставка ваксини от същия производител се очаква на 12 април.

Междувременно заместник-председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Николай Брънзалов успокои, че струпването на много хора при предаването на изборните протоколи няма да доведе до нов пик на заболеваемостта от коронавирус. Според него заболеваемостта от коронавирус не се повишава, а даже леко намалява.

Пред БНТ той призова за промени в изборния процес, чрез които да се редуцира до минимум образуването на опашки за предаването на изборните протоколи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 6 rate down comment 0
neon7
преди 2 години
М.да още един ник от старите сте гепили! Браво!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 0
neon7
преди 2 години
"Д-р Райън Коул е главен изпълнителен директор и медицински директор на Cole Diagnostics, една от най-големите независими лаборатории в щата Айдахо" Явно са имали предвид клиниката/лабораторията му . Защо му е да лъже според теб? Това са проверими цифри .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 6
khao
преди 2 години
През кариерата си е видял над 350 000 пациенти и е направил над 100 000 теста Covid през последната година.---100 000 / 365 = около 275 теста на ден, без почивен ден !Значи тоя или е някъв робот, дето може да ги прави и с крака освен с ръце ... или има машина да криви времето ... или най лесното обяснение Лъже! :):)аз залагам на номер 3! ... сега да смятам ли че е невъзножно в кариерата си да се е видял с 350 000 пациента ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 5
khao
преди 2 години
хахаха, даже го затвърждават ! ... това случайно ако се излъжеш да му прочетеш линковете :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 3
michaelis23
преди 2 години
що ? дан би тия в Палестина в Ивицата Газа да им има нещо като нито един циганьоp не е ваксан, да не говорим че умрелите са в пъти по малко съотношение с Израел ?! Защо също толкова се напира за тия вакси като смъртността от мракобесната болест e 0.03% ?? Заюо трябва да се ваксинирам против това нещо ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 9
bgMan
преди 2 години
Всичките тези неща, които споделяш не променят факта, че антиваксърите са най-ттъпитее хора на планетата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още