IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БАИТ: Нужни са решителни реформи в социалните сфери

Приоритетите на новото правителство трябва да бъдат свързани с това как може да се възстанови бизнесът, твърди Огнян Траянов

16:03 | 05.04.21 г. 1
БАИТ: Нужни са решителни реформи в социалните сфери

Бъдещото правителство трябва да започне с прокарването на решителни реформи в социалните сфери - образование, здравеопазване и социално дело. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Огнян Траянов, председател на БАИТ.

Според него е голям проблем образованието „с тази университетска автономия“ и големият процент на завършващите, които не работят по специалността си. 

"За да се сформира ново правителство, ще се изисква гъвкавост, както и отговорността към обществото. Щом си поел по пътя на политическата кариера, трябва да преглътнеш някои неща, които си отричал в името на един по-големи цели", каза гостът.

По думите му част от приоритетите на новото правителство трябва да бъдат свързани с това как може да се възстанови бизнесът. „Първият принцип, който е важен, е свързан с по-малко помощи и повече стимули. Туризмът е най-тежко пострадалият сектор. Трябва да стимулираме подготовката за живота след пандемията. България е на второ място по топли минерални извори, които са лечебни за най-различни заболявания, включително и за възстановяване след COVID-19. Могат да бъдат привлечени и чуждестранни туристи“, заяви Огнян Траянов.

Целия разговор може да видите във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:17 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 2 години
Вече май е твърде късно. Промените трябваше да ги направят преди Ковид кризата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още