IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп разкритикува остро миграционната политика на Байдън

Бившият президент на САЩ за първи път призна, че готви собствена социална платформа, с която да се завърне онлайн

08:49 | 23.03.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Доналд Тръмп. <em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Доналд Тръмп. Снимка: Bloomberg LP

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп критикува остро настоящата администрация на президента Джо Байдън за нейната имиграционна политика на фона на продължаващата криза по границата на САЩ с Мексико, съобщава Анадолската агенция, цитирана от БГНЕС.

„Всичко, което трябваше да направят, беше да поддържат тази имиграционна система да работи безпроблемно на автопилот“, заяви Тръмп в изявление и добави: „Вместо това, в рамките на няколко седмици, администрацията на Байдън превърна националния триумф по въпросите на имиграцията в национално бедствие“.

Бившият президент на САЩ разкритикува администрацията на Байдън и за това, че „действа твърде бързо" по въпросите на имиграцията.

Тръмп определи министъра на националната сигурност на САЩ Алехандро Майоркас като "жалък", "неуверен" и "самодоволен" и посочи, че е "неспособен да ръководи" организацията.

Миналата седмица множество медии отбелязаха, че Байдън твърди, че ограничава информацията, която агентите на граничния патрул могат да споделят с медиите.

Позовавайки се на анонимни служители, американската агенция NBC отбеляза, че новите ограничения за миграция са предадени устно, а не чрез официален меморандум, нещо, което агентите на граничните патрули твърдят, че са нарекли "заповед под сурдинка", а не официална.

"Единственият начин да се сложи край на граничната криза на Байдън е те да признаят своя пълен провал и да възприемат дълбоко ефективните и доказани политики на Тръмп", каза бившият президент, който призова новата администрация да завърши емблематичната си гранична стена.

По време на управлението си Тръмп следваше твърд подход към имиграцията, както легален, така и нелегален. Сега, с новата администрация на Байдън, се генерираха нови вълни от мигранти от южната граница на страната.

От друга страна, Тръмп заяви, че е готов да се върне в социалните мрежи със „собствената си платформа", след като му беше акаунта в Twitter, любимата му платформа за публични изявления, за подбуждане към безредиците от 6 януари в Капитолия на САЩ.

В неделя старши съветникът на бившия президент Джейсън Милър заяви, че Тръмп "ще се върне в социалните медии след два до три месеца"

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 3
michaelis23
преди 3 години
що пишете повече за Тромпета от толкот за Жо президента на Сашевската Компартия бе ? .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още