IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Костадин Ангелов: Решаваме до дни за новите мерки срещу коронавируса

При над 70% от новозаразените е регистриран новият вариант на коронавируса, информира здравният министър

20:37 | 08.03.21 г. 6
Автор - снимка
Създател
<p>
	Костадин Ангелов. <em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Костадин Ангелов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Здравните власти ще решат до дни налагането на нови мерки в най-засегнатите от коронавируса области в страната, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов след няколкочасови дискусии с представители на Регионалните здравни инспекции (РЗИ) и представители на Националния оперативен и Националния ваксинационен щаб. 

Мерките вероятно няма да бъдат унифицирани, тъй като заболеваемостта в областите е различна, съобщи Ангелов, цитиран от БНР.

"Мерките, които бяха обсъждани са различни, като носенето на маски на по-открито въвеждането на по-ранен вечерен час за нощните заведения, извеждането на учениците в електронна среда, в ограничаване достъпа до моловете, фитнесите. Обсъждахме също така и налагането на карантина на влизането на български граждани и чужди граждани от високо рискови области. Въпрос на дни е да имаме окончателно решение за мерките, които ще бъдат наложени на областно ниво или на национално ниво", сподели Ангелов.

Здравният министър каза още, че при над 70% от новозаразените е регистриран новият вариант на коронавируса и допълни, че лечебните заведения са подготвени за ръст на заболелите. В четвъртък „зелените коридори“ отново ще бъдат възстановени.

"Областите, в които имаме заболяемост над 300 на 100 000 души, са около 8. Тук влизат Кюстендил, Бургас, София-град, Шумен и Бургас“, посочи Ангелов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 4 rate down comment 6
дядя Вова
преди 3 години
Новите мерки - край на МАСКАРАДА, че файда йок !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 10
ing5rov
преди 3 години
това е новата нормалност ... ти какво очакваш , нотариално заверено обещание от нощарите ли ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 7
julian12
преди 3 години
"заболяемост над 300 на 100 000" Пандемия се обявява на 200 болни на 10 000 а тоя долнопробен *** ми говори за 300 на 100К и тия 300 са положителни тестове, а не реално болни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 4
Varfor
преди 3 години
Чакайте сега, нали повече нямаше да има затягане на мерки. Поне преди седмица бяха доста категорични.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 11
ing5rov
преди 3 години
кукло тук ли чак те подгони паниката ... беги гаврътни едно виртуално питие и успокой топката . наблюдаваш глобално експериментално мъпет шоу ...на костадин ангелов просто са забравили за момент да му дръпнат конците , затуй е на стоп пауза .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 4
precakanoto
преди 3 години
Лечебните заведения по някои места се започнаха да се запълват. Какво толкова се чудите с тези мерки, като след 2 седмици линейките ще се мотаят из болниците да търсят празни места?! Навярно пак ще има хора, които не са стигнали до лекарска помощ. Толкова ли не ви стигна опита от миналия път, че да усетите, какво предстои при повторение?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още