IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Срещу Русия се води агресивна линия, целяща да ни постави под контрол

Готови сме да влезем в диалог, да намерим компромис и за най-сложните въпроси, казва руският президент

19:00 | 24.02.21 г. 11
<p>
	<em>Владимир Путин. Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Владимир Путин. Снимка: Архив Ройтерс

"Против нас се води целенасочена информационна кампания с безапелационни и недоказани твърдения по редица въпроси", коментира руският президент Владимир Путин по време на заседание на Федералната служба за сигурност (ФСБ), става ясно от стенограма, публикувана на сайта на Кремъл.

Според Путин има и "смешни теории на конспирациите", като например поставяне под съмнение постиженията на Русия в борбата срещу коронавируса.

Руският президент предупреди за последователна и много агресивна линия срещу Русия, която цели да забави развитието на страната, да провокира вътрешна нестабилност и да подкопае ценностите, които обединяват руското общество. Така страната ще бъде отслабена и в крайна сметка поставена под външен контрол, посочва още Путин по време на заседанието.

"Опитват се да ни спрат с икономически и други санкции, блокират големи международни проекти, в които заинтересовани сме не само ние, но и нашите партньори. Директно се намесват в обществения и политическия живот, демократичните процедури на нашата страна, разбира се, за целта активно се използват инструменти от арсенала на специалните служби", каза Владимир Путин.

Руският президент е категоричен, че тези опити няма да имат успех. "Ние сме готови да влезем диалог, да намерим компромис по най-сложните въпроси, на базата на взаимно доверие и уважение", посочва той и допълва, че приоритет за руските власти е запазването на суверенитета, националните интереси и сигурността на гражданите.

От седмици в ЕС се коментират нови санкции срещу Русия заради ареста на руския опозиционен лидер Алексей Навални. Различни държави и институции настояват в тях да бъде включен проектът "Северен поток 2".

Външните министри на общността одобриха в понеделник (22 февруари) възможността за налагане на санкции срещу хората, които са отговорни за задържането, съдебното преследване и осъждането на критика на Кремъл. От ЕК пък не отхвърлят възможността за допълнителни действия, включително и секторни санкции срещу Москва.

Срещу проекта за газопровод "Северен поток 2" се обявяват и САЩ. Във Вашингтон виждат заплаха за енергийната сигурност на Европа, а оттам и за трансатлантическото сътрудничество. В последните седмици обаче все повече медийни публикации сочат, че САЩ и Германия са все по-близко до компромис, свързан с този руски проект.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

11
rate up comment 3 rate down comment 0
korn
преди 3 години
Дзинпин тогава..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 2
korn
преди 3 години
хахаха ама вие на китайците ли се надявате да ви пазят от лошите..целувайте ръката на
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 2
khao
преди 3 години
"на всеки 100 години гнидите от Лондон... " ... абе мноооого тъъъп, преди 100 и малко години една фамилия е управлявала и двете държави :):) Опити в кухата ти тиква !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 3
korn
преди 3 години
Брех, ще я унищожите с ядрено оръжие нали и другите ще се уплашат и няма да унищожат Русия с ядрено оръжие хаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 5
korn
преди 3 години
Нищо, мачкал е руснаците наред, и ако не са били Великобритания и САЩ в русия щяха да говорят немски. Но това са отдавна минали времена. Днес ситуцията е съвсем друга. Само САЩ превъзхождат Русия във военно отношение, а цяло НАТО просто няма нужда са сравнение. Видя се в Украйна, която не е член на НАТО, Русия не можа да стигне дори до Киев, а твоя клонинг разправя как щяла да стигне до Лондон. Полека с водката момчета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 3
ing5rov
преди 3 години
Натото е сбирщина от бюрократи с големи заплати ... Тръмпа с право искаше да ги разгони тия *** , дето могат единствено да правят впечатление на люде като тебе ... парад в съответната столица може и да няма ... щото и нея няма да я има .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 4
дядя Вова
преди 3 години
Аааа, Китай за кого ще го играе?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 5
дядя Вова
преди 3 години
Хитлер навремето без Британия е обединилмощта на цяла Европа - и к'во?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 5
korn
преди 3 години
Недей се излага така. 2021 година сме. Няма как да има парад в друга столица. Има НАТО, най голямата и мощна военна организация в света. Пред НАТО Русия е една плюнка. Ядрени бомби, самолети, самолетонасачи, машини, жива сила, превъзхпдството на НАТО е десетократно. Кланяш се на герой от отминали времена.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 5
Стоян Петров
преди 3 години
Усещяте ли как путин издиша? Кой ми сpа в гащите? И то какво голямо е из....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още