IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vivacom придобива 100% от капитала на Net1 и ComNet Sofia

Сделката подлежи на одобрение от страна на регулаторните органи, като произнасянето им се очаква през 2021 г.

19:42 | 12.02.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Vivacom</em></p>

Снимка: Vivacom

Vivacom ще разшири позициите си на доставчик на фиксиран интернет и телевизия чрез придобиване на 100% от капитала на Net1 и ComNet Sofia. 

Сделката е част от стратегията на компанията да предоставя допълнителни пакетни услуги на потребителите в страната. Клиентите  могат да избират между различни варианти за фиксирани услуги в комбинация с мобилни такива, посочват от Vivacom.

Net1 е сред водещите локални оператори на територията на град София с 13-годишен опит в предоставянето на интернет и телевизия за домашни потребители, както и в разработването на интегрирани телеком решения за бизнес клиенти, с гарантирани параметри и ниво на техническо обслужване, телефония, IT поддръжка, видеонаблюдение за бизнеса и др. Comnet Sofia е доставчик на интернет и телевизия от ново поколение със собствена оптична мрежа от типа Fiber-to-The-Building (FTTB).

Сделката подлежи на одобрение от страна на регулаторните органи, като произнасянето им се очаква през 2021 г.

Investor припомня, че преди няколко седмици Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на собственика на Vivacom United Group да придобие "Нова броудкастинг груп", като офертата надхвърля 300 млн. евро.

United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Фондът е със седалище в Амстердам и е собственик на българския телеком Vivacom.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
Todor Sabev
преди 3 години
*** работа ще скапат най - готиният оператор София, Нет1
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още