IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

DEV.BG създаде своя платформа за IT обяви за работа у нас

В нея вече има на 1700 предложения за различни позиции в бранша

15:25 | 22.01.21 г. 1
DEV.BG създаде своя платформа за IT обяви за работа у нас

InvestorBG · Update подкаст епизод 25: Какви специалисти търси IT индустрията у нас?

DEV.BG създаде собствена платформа за обяви за работа в българската IT индустрия. Проектът вече е факт, а за целта организацията работи с над 400 компании от сектора в страната. Това разкри в подкаста “UpDate” на Bloomberg TV Bulgaria Митко Василев, който е мениджър събития в DEV.BG.

„DEV.BG Jobs се роди като идея на база на обратната връзка. През годините свикнахме много да слушаме какво ни говорят хората в IT бранша“, коментира той. По думите му за компанията е било особено важно да направи платформа изцяло за предложения за работа, насочени към българския пазар.

Работата по проекта е продължила близо две години, като за този период екипът е валидирал редица идеи, за да установи кое е ценното и важното за потребителите на подобен тип услуга.

„От самото начало си заложихме за цел, че няма да стартираме платформа за обяви с по-малко от 1500-1700 обяви. Сега след старта виждаме, че това е било правилно“, допълва Василев. До този момент в услугата има над 1700 обяви.

Едно от нещата, на което хората държат, когато използват подобни сайтове, се оказва бързото и точно намиране на обяви, които да отговарят на това, което търсят. Ето защо екипът на DEV.BG решава да направи вътрешно разделение на предложенията за работа, разпределяйки ги в 41 по-малки групи обяви, посочва гостът.

По думите му през 2020 г. част от компаниите в IT сектора у нас са претърпели загуби, ето защо са забавили темпа на наемане на кадри. „Но от това се възползваха съвсем други компании, за които това беше огромна възможност да разширят екипите си“, коментира Митко Василев.

„Разместиха се някои от пластовете в IT бранша. Едно от нещата, които забелязахме, е, че хората бяха по-предпазливи при смяната на работа и със сигурност, ако се направи един задълбочен анализ, ще се види, че през 2020 г. хората, работещи в IT бранша, много по-малко са си сменяли работата“, твърди още той.

Какви специалисти се търсят най-много в момента от IT индустрията в България можете да научите от интервюто с Митко Василев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
redcretin
преди 3 години
По-грозен интерфейс не бях виждал...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още