IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След туит на Мъск феновете му инвестираха в погрешната компания

Тексаската Signal Advance отчете 1100-процентов ръст за няколко дни заради публикацията на предприемача

08:39 | 12.01.21 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Roy Liu/Bloomberg</em></p>

Снимка: Roy Liu/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е един от великите в своята индустрия. Затова на неговите думи и изказвания се обръща много внимание. Над 40 милиона потребители следват предприемача в Twitter и четат всичко, което отскоро най-богатият човек в света публикува на платформата. Въздействието, което туитовете на Мъск могат да имат, се демонстрира от неотдавнашен пример, в който една дребна по стойност акция внезапно се превърна в компания с пазарна капитализация от 660 млн. щатски долара.

Нарастването на акциите на Signal Advance произтича от туит на Мъск. Мъск се позовава на промяната в условията за използване на WhatsApp, според която личните потребителски данни ще се разкриват на компанията майка Facebook.

Подобно на много други, Мъск разкритикува промяната в услугата за съобщения и вместо това препоръчва конкурентния Signal.

Туитът бе харесан и споделен хиляди пъти. Акциите на Signal Advance отчетоха рекордно висока цена. Проблемът: ценните книжа нямат нищо общо с услугата за съобщения, предава BusinessInsider.

Signal Advance е тексаска компания, специализирана в здравните технологии. Услугата за съобщения Signal, от друга страна, е организация с нестопанска цел, която не е листната на фондовата борса.

В рамките на два дни акцията на Signal Advance все пак се повиши от 60 цента до цели 8,30 щатски долара. Досегашният най-голям рекорд  за компанията беше 1 долар. От петък цената на акциите бе оценена на 7,19 долара, което е 1100-процентов ръст от туита на Мъск насам. Други компании могат само да мечтаят за този растеж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
дарба е ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
alexdelta
преди 3 години
То и межде"Тесла"/компанията и тесла /железарски уред разликата е едно ударение, но ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
FNM
преди 3 години
Идиотията сред част от тълпата започва да добива любопитни размери
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още