IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook и Twiiter заключиха акаунтите на Тръмп след спорно видео

Във видеото държавният глава се обръща към щурмувалите Капитолия

10:02 | 07.01.21 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Elijah Nouvelage/Bloomberg</em></p>

Снимка: Elijah Nouvelage/Bloomberg

Twitter и Facebook обявиха, че са заключили акаунта на президента Доналд Тръмп, след като е продължил да споделя неверни твърдения за резултатите от американските президентски избори през 2020 г., пише CNBC.

Twitter обясни, че ще заключи профила за 12 часа, след като премахне проблемните туитове. В допълнение към това компанията предупреждава, че ако Тръмп продължи да нарушава правилата на компанията това „може да доведе до постоянно спиране на акаунта @realDonaldTrump“.

Facebook посочи, че ще спре профила на Тръмп за 24 часа, като за този период той няма да може да публикува нищо в услугата. Instagram, която е собственост на Facebook, също заключи акаунта му.

„Установихме две нарушения на политиките от страна на страницата на Доналд Тръмп, което ще доведе до 24-часово блокиране на функцията, а това значи, че той ще загуби възможността да публикува в платформата през това време“, разкри Facebook в изявлението си.

Twitter е свалил три туита на Тръмп, благодарение на което те вече не са видими за потребителите. Това е първият път, в който компанията премахва туитове на настоящия държавен глава по причини, различни от нарушаване на авторски права, потвърди компанията.

Сред свалените туитове попада видео на Тръмп, в което той се обръща към своите привърженици, които щурмуваха Капитолия. В записаното изявление Тръмп невярно твърди, че изборите са „били откраднати“, преди да призове хората да се приберат у дома.

Видеото е свалено и от Facebook, и YouTube.

„Това е извънредна ситуация и ние предприемаме подходящи спешни мерки, включително за премахване на видеоклипа на президента Тръмп“, заяви вицепрезидентът на Facebook Гай Росън в туит. „Премахнахме го, защото вярваме, че не намалява, а допринася за риска от продължаващо насилие“.

В сряда вечерта Facebook обяви, че ще предприеме и още няколко допълнителни действия. Сред тях попадат търсенето и премахването на съдържание, което подкрепя и включва хвалебствия за случилото се в Капитолия, призивите за носене на оръжия на места в цялата страна, снимки или видеа от щурмувалите снощи, призиви за допълнителни протести и всякакви опити за организиране с цел повече насилие в следващите дни.

Facebook разкри, че ще обнови надписа, който поставя на съдържание, което се опитва да убеди, че е повлияно на изборните резултати.

YouTube заяви, че е премахнала видеото, защото е нарушило политиките за разпространение на невярна информация, че е имало измами, които са променили резултата на изборите през 2020 г.  Въпреки това платформата ще позволи копия на видеото „ако бъдат качени с допълнителен контекст и достатъчна образователна, документална, научна или художествена стойност“.

Първоначално Twitter постави рестрикции на туитовете на Тръмп, съдържащи записаното изявление, преди по-късно да ги премахне напълно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

7
rate up comment 1 rate down comment 0
driverf1
преди 3 години
Абе Императоре,не се ли изтърка вече.....?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 1
TomaNeverni
преди 3 години
"демокрация, демокрация" най си е ДЕКОРАЦИЯ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 3
georgi_shum
преди 3 години
Престъпно *** е!Мазньо заслужава да бъде залят с катран, овъргалян в пераи накрая на.бит на кол. Само за назидание, че е креслив необразован гро.зник с претенции и никаква правна култура, но крякащ като авторитет от последна инстанция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 2
khao
преди 3 години
ооо Богу, колко си глуупав :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 3
michaelis23
преди 3 години
ми сега Тъмпов може да напрай копие на врабчо и фейса нещо кат Trump news и 75млн. ше отидат там при него, кат им кае затворете си акаунтите и тия ше ги затворат, не скиаш ли че квот кае и тъплата откача ..... А защо не се е провело разследване, явно щот ше има гражданска война и вече без тва цел свет виде че Жо Байдъна с измама е сланал, тъй че нема го бръснат за слива мноо мноо по света кат негроидния как беше ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 4
Императорът
преди 3 години
Прав си. Тръмп дълго търпя тия мерзавци и това му изяде главата. "В записаното изявление Тръмп НЕВЯРНО твърди, че изборите са били откраднати, преди да призове хората да се приберат у дома."Имаше ли следствие, разследване, съдебен процес, които да оборят "Неверните" твърдения на президента? Оня с изкокналите очички като съдия ли се изявява, като следовател ли, или като прокурор?Защо не се проведе разследване, та да се види дали изборите са били честни или не?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
michaelis23
преди 3 години
аз ако съм на Тромпета издавам военна заповед за изземване на сградите и сървъритена тия горе плюс арестуване и пребиване до смърт на Дорсито и Цукербурга и оня *** на Гогъла да видат кон боб яде ли и ше мирясат, баааааххххти наглите твари ше са по католици от Папата, чччааааййте малко ее, тва е президента на тая страна, а той държи военните .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още