IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще трансформират ли технологиите бизнеса в постпандемичния свят?

Сегашните платформи и видът на общуване ще се запазят, но най-големият бенефициент ще бъде крайният потребител, посочи Радослав Кошков

22:35 | 09.12.20 г. 2
Ще трансформират ли технологиите бизнеса в постпандемичния свят?

„Рекламата отдавна се транфосмира в дигитална и общуването от разстояния чрез технологиите се доказа, че е далеч по-ефективно, достигайки много по-висок процент целеви групи“, коментира той.

Кошков посочи, че пандемията ускори навлизането на технологиите в нашия живот.

„Дали ги искаме, или не, те ни помогнаха в редица сфери в тези трудни времена. Затова производителите ще продължават да инвестират технологии, оптимизиращи техните производства и подобряващи работната среда", посочи регионалният мениджър на "Шнайдер Електрик".

По думите на Радослав Кошков далеч повече са позитивите в комуникацията с нулев или минимален допир между компаниите и клиентите спрямо физическото общуване.

"Сегашните платформи и видът на общуване ще се запазят, но характерът на контактите ще се видоизмени, като най-големият бенефициент от тази трансформация ще бъде крайният потребител", очаква експертът.

Във връзка с реализацията на проектите за "умна" фабрика и иновационния хъб (Innovation Hub) в Пловдив той сподели, че технологиите, използвани във фабриката, са довели до висока степен на оптимизации на производствения процес и спестяване от енергоносители.

"Не е въведена технология в тази фабрика, чиято първоначална инвестиция в рамките на 2 години да не се е изплатила. А по отношение на иновационния хъб той представлява изложбена зала, чрез която се показват всички технологии с приложение не само в индустрията и предприятията - те представят цялата гама от услуги, решения и софтуери на Шнайдер във всички сегметни", даде пример Кошков.

Как Ковид пандемията влияе върху тъърсенето и предлагането?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "В развитие" може да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
фиг.1
преди 3 години
Технологиите без съмнение променят биснеса, но нека да не ги надценяваме. Бизнес е имало още през времето, когато водещата технология по света е била повдигането на камък с лост. А основните принципи на бизнеса не са се променили много до днес.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
дядя Вова
преди 3 години
Ще трансформират ли технологиите бизнеса в постпандемичния свят? Не. Основно сега се лобира за ФарМафията и ИТ-то.Това ще доведе до големи изкривявания -икономически, социални, идеологически и поведенчески - и отпосле военни.Щастливи ще са само Зелки-те и *** ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още