Арх. Любо Георгиев: София изглежда като град на различни скорости

Ако допуснем презастрояване навсякъде, ще получим еднаква, банална, полупразна и зле обслужена среда навсякъде, казва директорът на "Софияплан"

0
 
4
 
7
Един Българин до: mrynmryn
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Много хора си живеят в малките градове и си работят дистанционно ако са учили в първите години от живота си. Ако са щракали с пръсти на кючеците разбира се че ще се бутат в София, но като дадеш 1000лв за наем за да живееш в нормален квартал (от южните и по възможност в непрезастроените, а в старите блокове с градинки и гледка към Витоша, защото в неговия град това му е било даденост) и още пари за детегледачка и какво ли не и нещата се изравняват, но е малко трудно да го разбере човек с "кючек-образование".

Приятели се преместиха от къща в Орландовци в Ман. Ливади-Изток - презастрояване и скапана среда. Дай в сега в Гоце Делчев на границата със Стрелбище - стар блок, реални квадрати, близо до южния парк - кеф ама докато стигнеш до истината си трошиш главата няколко пъти.
1
 
8
 
6
mrynmryn до: melon
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Принципите са хубаво нещо, но хлябът е с пари. Само човек, който не е живял никога в малък град, където няма работа, а всяка една е заплатена колкото минималната или 800лв. макс, може да говори така. И имай предвид, че храната е по-скъпа от големите градове.
1
 
9
 
5
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Данка селянданка, нашата учителка по съвеЦки език от Белчин баня, подставеното лице на Мутрата, изнемогва при голямата задача да се справя със столицата. Няма нито професионализъм в това отношение, нито визия, нито адекватна култура за съвременната инфраструктура. Нашата ромска кралица (защото беше избрана със 100% гласове на ромите!!!) така обръгна, че вече нищо не я смущава - една каменна физиономия на лицето, пропагандни приказки, когато се появи на работа ВЪОБЩЕ. Случи й се период, когато беше облагодетелствана от притока на пари. Но нейна запазена марка са скъпите обекти (16 000 лева на квадратен метър на тоалетната до Кристал, 10 000 лева за една пейка на улицата), ремонт върху ремонта на ремонта, запазване на най-мръсния въздух в ЕС - когато протестиращите блокираха Орлов мост и други кръстовища, въздухът се изчисти и поддържниците й трябва да видят при какъв въздух отглеждат децата си. ТОЛКОВА си може тази калинка. Ако не е толкова проста, можеше да се движи с метро или велосипед из столицата, както го правят кметовете в богатите страни в ЕС, а не в мерцедес. И тя си отива!!!! ОСТАВКА!
1
 
8
 
4
Shadow1 до: melon
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Абе то и аз се чудя на сирийците напуснали прекрасната си родина и тръгнали пеша за Европа. Но така е, явно на теб и мен толкова ни е капацитета щом само се чудим и не разбираме...
8
 
3
 
3
pinoccio до: melon
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Един истински софиянец никога не говори срещу града си. Той е негова болка и радост. Ако погледнеш - няма нито един софиянец на което и да е управленско място в този град. Отвсякъде звучи мека реч, защото софиянци мълчат в своята скръб. В това е трагедията на този град.
1
 
7
 
2
melon до: фиг.1
преди 3 седмици
Няма как да се бутам, защото съм роден в София, дядовците ми също.
Иначе определено се чудя на хора, които напускат прекрасни населени места в България и се бутат в столицата...
2
 
9
 
1
преди 3 седмици
Строителната алчност, простотия, наглост, манталитет - градът е много зле. Натъпкан, неуреден, няма пространство.